Fatma Şahin: Suriyeli proflar üniversitede hizmet veriyor

Fatma Şahin: Suriyeli proflar üniversitede hizmet veriyor

Suriyelilerin Türk vatandaşlığına dahil edileceği tartışmaları eşliğinde, durumu en merak edilen illerden biri de Gaziantep. Türkiye'deki 3 milyon Suriyelinin 300 bini Gaziantep'te yaşıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'te yaşayan Suriyelilerle ilgili ve Suriyelilerin Türk vatandaşlığına alınmasıyla ilgili ilginç bilgiler paylaştı.

50 SURİYELİ PROFESÖR GAZİANTEP'TE GÖREV YAPIYOR

Fatma Şahin, sadece Gaziantep Üniversitesi'nde 50 Suriyeli profesörün görev yaptığını duyurdu ve onların vatandaşlığa geçirilmesi durumunda Türkiye'nin hem eğitim, hem sosyal hem de ticari olarak kazanan taraf olacağını savundu.

Fatma Şahin: Gaziantep'te 50 Suriyeli prof var VİDEO

790 SURİYELİ FİRMA SANAYİ ODASINA KAYITLI

Fatma Şahin şunları söyledi:

Suriyeli 790 firma Gaziantep Sanayi Odası'na kayıtlı durumda. Gaziantep Ticaret Odası'na kayıtlı Suriyeli firma sayısı ise 50.. Bu firma sahipleri, yabancı dil de bildikleri için yeni pazarlara açılabiliyorlar. Yani sürekli bardağın boş tarafına bakmak anlamsız..

SURİYELİLER AÇIK İŞİ YAPACAK

Bir kişiye gidip, "Ülkede şu kadar Suriyeli var, bunlara ev ve iş verilecek" denildiğinde o kişi "Ben ne olacağım" diye soruyor. Halbuki durum o şekilde değil. Biz açık işe Suriyeli alacağız. Yani iş açık, o işi yapacak insan lazım. Bu insanlardan kalifiye olanları o açık işte değerlendireceğiz.