Fatma Şahin'in Gaziantep projeleri
AA

Ekonomik dalgalanmalar sonucu ortaya çıkan istihdam sorunu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in vizyon projeleri arasında yerini aldı. Yeni dönemde şehri tepeden tırnağa değiştirecek projelerle kentin geleceğini doğrudan şekillendirecek Şahin, işsiz nüfusu unutmadı. Bu kapsamda istihdam sorununa çözüm olacak ticaret ve sanayi içerikli projelerle göze çarpan Başkan Fatma Şahin, hazırladığı projelerle işsizleri umutlandırdı.

LOJİSTİK MERKEZİ

Yeni dönemde hayata geçirilecek lojistik merkezi projesiyle, Gaziantep ve bölgesinde sanayi-ticaret sektörlerinin her türlü taşıma ve nakliye faaliyetleri bir merkezde toplanacak. Aynı zamanda gümrük hizmetlerinin verilebilmesi amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Ticaret Odası ve İpekyolu Kalkınma Ajansı işbirliğiyle kent merkezinin kuzeyinde yaklaşık 300 hektar alanda nazım imar planı ve uygulama imar planı onaylandı. Bu merkezle binlerce insana iş kapısı açılacak.

Fatma Şahin'in Gaziantep projeleri

BÜSEM’LE BİNLERCE İNSAN İŞ BULACAK

Meslek gruplarını şehir dışına taşımak amacıyla hazırlanan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanayi ve Endüstri Merkezi (BÜSEM), çok sayıda işsizi nefeslendirecek. Konum itibariyle kent merkezinde kalan meslek gruplarının, şehir dışına ve otoyol kenarına taşınması üzere imar planları onaylandı, yol açma çalışmalarına başlandı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanayi ve Endüstri Merkezi’nde; ayakkabıcılara 800 bin metrekare, tır, dorse imalatçılarına 390 bin metrekare, fıstıkçılara 395 bin metrekare Gıda toptancılarına (GATEM) 243 bin metrekare ve nakliyatçılara 243 bin metrekare alan ayrıldı.

Fatma Şahin'in Gaziantep projeleri

ANNE YARISI PROJESİ

Anne Yarısı Projesi kapsamında ekonomik gücü yeterli olmayan ailelerin çocuklarını, anne ve babası vefat eden çocukların bakım hizmetlerinden yararlanması, eğitim-öğretime hazırlanması, okul çağına gelmeyen çocukların gündüz kreş hizmetlerinden faydalanması amacıyla merkez kurulacak.

Fatma Şahin'in Gaziantep projeleri

BİR FİKRİM VAR MERKEZİ

Bir Fikrim Var Merkezi aracılığıyla kentte yaşamını sürdüren halkın, şehir ve ülkeyle ilgili kendi yetenekleri ve becerileri doğrultusunda edindikleri bilgi, beceri ve kazanımları kullanarak girişimcilik, yaratıcı zekâ, bilimsel düşünme, rekabet edebilme bilinciyle araştırmaya yönelmesini ve teşvik edilmesini sağlayarak, fikirlerini beyan edecek.

Bir mikro işletme fikri olan vatandaşların fikirlerini hayata geçirmesine katkı sağlamak amacıyla belediye bünyesinde yapılacak yardımların ve desteklerin anlatıldığı, mikro fikir sonrası desteğin verildiği merkez yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecek eğitimlerle, tarımın her alanındaki eğitim çalışmaları önemsenecek, üretici ve girişimci ruha sahip kadınlar bilgilendirilerek kadın girişimciliği en üst seviyeye çıkarılacak.

Fatma Şahin'in Gaziantep projeleri

ENDÜSTRİ PARKI KAZANDIRILACAK

Rekabetçilik unvanıyla ön plana çıkan şehre, Endüstri Parkı kazandırılacak. Endüstriyel parklar, sunduğu olanaklarla daha düşük maliyetli üretimin yolunu açmakla kalmayarak, tüketici tercihlerinin rekabette belirleyici olduğu yeni düzende çevre dostu teknolojilerle bir adım öne geçecek. Bunu yaparken iklim değişikliğinin önlenmesi için kolektif ve yenilikçi bir eylem platformu sunulacak.

Fatma Şahin'in Gaziantep projeleri

KARİYER MERKEZİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kariyer ve İstihdam Merkezi’yle şehirde yaşayan vatandaşların iş ve eleman talepleri ortak bir platformda toplanacak. Vatandaşların iş ve eleman başvuruları yapacakları, iş arayan vatandaşları işe, eleman ihtiyacı olan işyeri sahiplerini de istedikleri elemana ulaşması hedeflenecek.

SABUNHAN’A DEĞER KATILACAK

Sabun-Pekmez Müzesi, sabun imalatı yapılan ve sabunhane olarak isimlendirilen yapıların özelliğini yansıtan tarihi bir yapı olan Sabunhan’a değer katılacak. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek kente kazandırılacak Müzede, kent ekonomisine katma değer katan; zeytinyağı, sabun ve pekmez üretimi anlatılacak.

Fatma Şahin'in Gaziantep projeleri

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)