Fazıl Say Gezi Konçertosu'na orkestra desteği yok

Fazıl Say Gezi Konçertosu'na orkestra desteği yok

Gezi olayları sırasında yaptığı açıklamalarla eylemlere sınırsız destek veren ve bu yüzden hükümet tarafından tepki alan ünlü piyanist Fazıl Say orkestra desteği bulamadı.

TÜRKİYE'DEN HİÇBİR ORKESTRA ÇALMADI

Fazıl Say geçtiğimiz hafta Viyana'da Alman orkestrası eşliğinde Gezi için bestelediği sonatı çaldı. Türkiye'de Gezi olaylarının en büyük destekçilerinden biri olan Fazıl Say, Gezi konseri için Avusturya'nın başkenti Viyana'yı seçti. Çünkü Say'ın konçertosuna destek veren Türkiye'den hiçbir orkestra çıkmadı. Bu yüzden de Fazıl Say konserinde Alman bir orkestra hazır bulundu.

DEVLETİNSE İZİN YOK ÖZELSE CESARET YOK

Radikal yazarı Özgür Mumcu dünkü yazısında bu konuya değindi. Türkiye'de orkestraların bir bölümünün devlet kontrolünde olduğunu, bu yüzden de izin çıkmadığını yazan Mumcu, özel orkestralar içinse "cesaretleri yok" ifadesini kullandı.

TÜRKİYE'NİN YÜZAKI BORUSAN VAR

Oysaki Türkiye'nin yüz akı olarak bilinen Borusan Orkestrası Fazıl Say'a destek verebilirdi. İstanbul'un ve Anadolu'nun hemen her bölgesinde geniş katılımlı konserlere imza atan Borusan Orkestrası, Fazıl Say'ın Gezi konseri için yeterli birikime sahip. Ancak Türkiye ve Avrupa'nın önde gelen bu orkestrasının Fazıl Say'la neden birlikte çalışmadığı da Fazıl Say'ın neden bu orkestrayı tercih etmediği de bilinmiyor.