Fehmi Koru yazdı: Abdullah Gül siyasete ilgi duyarsa

fehmi koru

Habertürk'te Taha Kıvanç müstear ismiyle yazan Fehmi Koru, MetroPoll araştırma şirketine dayanarak Abdullah Gül'ün siyasete dönmesine ilişkin bir anket paylaştı. Gül'le yakın arkadaş olan Koru, seçmenin Gül'ü siyasette görmek istediğini söyledi.

YENİ PARTİYE İHTİYAÇ YOK

"Etrafta yeni parti arayışı yok, mevcut partiler beklentiyi önemsemez görünüyor. Haklılar da; MetroPoll şirketinin bazı bulguları gazetelere yansıyan son kamuoyu araştırmasında, "Yeni bir partiye ihtiyaç var mı?" sorusuna "Evet" cevabı verenlerin oranı yüzde 12 ile sınırlı kaldı. Yeni partiye ihtiyaç yok.

ABDULLAH GÜL'Ü DUYUNCA SEÇMENİN TEPKİSİ DEĞİŞİYOR

Ancak iş Abdullah Gül’ün siyasi geleceğine dayandığında seçmenin tepkisi değişiyor. MetroPoll’ün son anketinin Gül’e dair bölümü göz açıcı...

CHP VE MHP'Lİ DE GÜL'Ü SİYASETTE GÖRMEK İSTİYOR

"Abdullah Gül’ün siyasete geri dönmesini ister misiniz?" sorusuna cevap verenlerin yarıya yakını (yüzde 45.8) "Evet isterim" diyor; "İstemem" diyenler yüzde 43.8. "İsterim" diyenlerin büyük çoğunluğu (73.3) AKP’li olsa da, CHP (22) ve MHP’den (33.8) de Gül’ü siyasette görmek isteyen var.

"GÜL AKP'DE DE OLSA OY VERİRİM"

Gül’ün AK Parti için taşıdığı değerin önemine işaret eden başka bulguları da var araştırmanın; sadece şu bölümü aktarayım: CHP’lilerin yüzde 10’u, MHP’lilerin yüzde 17’si ve HDP’lilerin yüzde 11’i "Gül AKP’de olsa ona oy veririm" demiş... Sonuçlar bana ilginç geldi."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ