Fehmi Koru'nun darbe girişimi sonrası FETÖ'ye bakışı

Fehmi Koru'nun darbe girişimi sonrası FETÖ'ye bakışı

Gazeteci Fehmi Koru, 17 Aralık darbe girişiminin yaşandığı gün "Benim yakından izlediğim, bildiğim cemaatin bu güne kadar böyle bir operasyon yaptığını görmüş değilim. O yüzden doğrudan cemaat yapmıştır demek bana şahsen güç geliyor" demişti.

Koru'nun 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin görüşü de merak konusu oldu. Uzun dönem FETÖ'yü izleyen fakat aslında terör örgütü olduğunu göremeyen Fehmi Koru, fehmikoru.com'da görüşlerini dile getirdi.

"NASIL BU HALE DÖNÜŞTÜLER" DİYE SORGULADI

"En başta amaç ‘bürokrasi içerisinde dindarlar da bulunsun da ülke yanlış yönlere savrulmasın’ iken, amaç, hangi düşünceyle, ‘devleti ele geçirme’ fırıldağı haline dönüştü?" sorusuna yanıt arayan Fehmi Koru, FETÖ'nün bazı kalkışmalarını sıraladı.

"CEMAAT'İN İÇİNE SOKAN KİŞİLER ŞİMDİ CANAVARLAŞTIRIYOR"

Fehmi Koru ayrıca sırtı sıvazlanarak "cemaatçi" yapılanların artık canavar muamelesi gördüğünü, bunda haklı olunduğunu ifade etti.

"Düne kadar onlarla birlikte olmuş, takdirlerini beyan etmiş, arkalarını sıvazlamış, önlerini açmış, yollarını kolaylaştırmış kişilerin" de canavarlaştıranların arasında yer almasının dışarıdan tuhaf göründüğüne dikkat çekti.

"ERGENEKON'DAKİ GİBİ YAPILMASIN"

Koru yazısının sonunda da "Onların ‘Darbecilerle savaş’ adını verdikleri Ergenekon sürecini farsa çevirmeleri yanlışlığına şimdi yeniden düşülmemeli" diye yazdı.

Fehmi Koru: Cemaat yaptı demek güç geliyor VİDEO ARŞİV

FEHMİ KORU'NUN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ