Fenerbahçe Avrupa'ya gidebilir iddiası

Fenerbahçe Avrupa'ya gidebilir iddiası

Bugün Gazetesi'nin haberine göre; Fenerbahçeli yöneticilerin ka­lan 1 yıl­lık ce­za­ya rağ­men “Bu yıl Av­ru­pa'ya gi­de­bi­li­riz” açık­la­ma­sı, ta­raf­ta­rı ha­va­ya sok­tu. Hu­kuk­çu­la­ra gö­re, UE­FA'nın 23.08.2011'de TFF'ye yol­la­dı­ğı ya­zı “Fe­ner­bah­çe bu yıl gel­me­sin” an­la­mı ta­şı­yor.

Ya­ni ta­kı­mı Dev­ler Li­gi'ne gön­der­me­yen TFF de­ğil, UE­FA! Böy­le­lik­le ce­za­nın ilk yı­lı­nın o dö­nem çe­kil­di­ği sa­vu­nu­lu­yor. Şim­di, CAS'ın ge­rek­çe­li ka­ra­rı ile bir­lik­te bu bel­ge­nin İs­viç­re Fe­de­ral Mah­ke­me­si'nde tar­tış­ma­ya açıl­ma­sı bek­le­ni­yor.

Fe­ner­bah­çe, 2010-11 se­zo­nun­da­ki şam­pi­yon­lu­ğun­da şi­ke ve teş­vik id­di­ala­rı­na ma­ruz kal­mış­tı. Bu yüz­den er­te­si yıl Şam­pi­yon­lar Li­gi­'n­e ka­tı­la­ma­dı. Li­ge, Trab­zon alın­dı. 2012-13 se­zo­nun­da ise ‘ge­çi­ci ola­ra­k' Av­ru­pa Li­gi­'ne ka­tıl­dı ve bü­yük bir ba­şa­rı ser­gi­le­ye­rek fi­na­lin ka­pı­sın­dan dön­dü. Ar­dın­dan Fe­ner­bah­çe­'nin ce­za­sı açık­lan­dı. UE­FA, 2+1 yıl men ver­di. Tah­ki­m'­de +1'lik er­te­le­me bö­lü­mü ip­tal edil­di. Ka­nar­ya ge­çen se­zon Şam­pi­yon­lar Li­gi ön ele­me­si­ni ge­çe­me­yip Av­ru­pa Li­gi­'ne kal­mış­tı ki, ce­za­sı­nın in­fa­zı o an­da baş­la­dı. Bu se­zon şam­pi­yon­lu­ğu ne­re­dey­se ga­ran­ti­le­yen Fe­ner­bah­çe, nor­mal şart­lar­da ce­za­sı­nın son bö­lü­mü­nü se­ne­ye çe­ke­cek­ti. Fa­kat ön­ce yö­ne­ti­ci Mah­mut Us­lu, ar­dın­dan Baş­kan Aziz Yıl­dı­rım ta­raf­ta­ra umut ve­ri­ci açık­la­ma­lar yap­tı. “Şam­pi­yon­lar Li­gi­'ne gi­de­bi­li­ri­z” diye konuştu.

''İKİ YIL CEZAMIZI ÇEKTİK'' SAVUNMASI

Ku­lü­bün te­zi “Biz za­ten ilk ce­za­mı­zı 2011-12 se­zo­nun­da çek­tik. Bu se­ne de ikin­ci­si bit­ti” üze­ri­ne ku­ru­lu. Pe­ki bu­nun da­yan­dı­ğı nok­ta ne­? İş­te, ku­lü­be ya­kın hu­kuk­çu­la­ra gö­re bu­nun ce­va­bı: Fe­ner­bah­çe, UE­FA'nın 2 yıl­lık ce­za­sı­nın ona­yan CAS'ın ge­rek­çe­li ka­ra­rı çık­tık­tan son­ra ha­re­ke­te ge­çe­cek ve Tür­ki­ye Fut­bol Fe­de­ras­yo­nu'na 23 Ağus­tos 2011'de ge­len ya­zı­yı kul­la­na­cak. İs­viç­re Fe­de­ral Mah­ke­me­si'ne ta­şın­ma­sı bek­le­nen da­va­da, bu bel­ge­ye gö­re Fe­ner­bah­çe'yi Şam­pi­yon­lar Li­gi'nden UE­FA'nın menet­ti­ği yo­ru­mu çı­ka­bi­li­yor.

AYDINLAR, BU OYUNUN İÇİNDE OLMAM DEMİŞTİ

UE­FA bu­nu red­dedip “Biz öne­ri­de bu­lun­duk” de­se de, dö­ne­min TFF Baş­ka­nı Meh­met Ali Ay­dın­lar da buna tep­ki gös­ter­miş­ti. Ay­dın­lar, “Ben ar­tık UE­FA'ya na­sıl gü­ve­ne­ce­ğim? Bi­ze ya­zı yol­layıp ‘48 sa­at için­de Fe­ner­bah­çe'yi, Şam­pi­yon­lar Li­gi'­ne git­mek­ten menet­mez­se­niz ül­ke ola­rak si­ze ce­za ve­re­ce­ğiz' di­yor­lar. Ar­dın­dan CAS'a gön­der­dik­le­ri sa­vun­ma­da Fe­ner­bah­çe'yi biz de­ğil, TFF gön­der­me­di diyorlar. Böy­le bir oyun olur mu? Ben bu oyu­nun için­de ola­mam ar­tık” de­miş­ti.

İşte o belge:

Fenerbahçe Avrupa'ya gidebilir iddiası

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...