Fenerbahçe Doğuş Barcelona'yı devirdi

Fenerbahçe Doğuş, sahasında Barcelona'yı 86-82 yenerek 20. haftada 14. galibiyetini aldı. Sarı lacivertliler aynı zamanda üst üste beşinci galibiyetini almış oldu.

Fenerbahçe Doğuş Barcelona'yı devirdi

BARCELONA BASKILI BAŞLADI

Karşılaşmaya hücumda etkili başlayan Barcelona, Hanga ve Koponen'in basketleri skoru 8-4 yaptı. Daha sonra Vesely ile pota altında etkili kullanan Fenerbahçe, Wanamaker'ın da dış atışlardan bulduğu basketlerle 8-0'lık seri yakaladı ve öne geçti (12-8). Son anları karşılıklı sayılarla geçilen periyodu sarı-lacivertliler 22-18 önde tamamladı.

İkinci periyota Melli ile üst üste basketler atan Fenerbahçe, farkı 8'e çıkararak skoru 33-25'e taşıdı. Tomic ile boyalı alandan, Koponen ve Hanga ile de 3 sayı çizgisi gerisinden arka arkaya sayılar bulan Barcelona periyodun bitimine 1 dakika 28 saniye kala öne geçti (38-42). Vesely ve Melli ile öne geçmeyi deneyen sarı-lacivertliler, Tomic'i durduramadı ve devreye 44-42 geride girdi.

Fenerbahçe Doğuş Barcelona'yı devirdi

FENERBAHÇE İKİNCİ YARIDA İPİ KOPARDI

Üçüncü periyota Melli'nin üst üste bulduğu 4 basketle ile başlayan sarı-lacivertliler skor üstünlüğünü ele geçirdi (46-44). Koponen ve Hanga ile sayılar bulan İspanyol temsilcisi 50-48 öne geçti. Taraftarının da desteğini artırmasıyla hücumda saha etkili oynayan Fenerbahçe, Melli ve Wanamaker'in basketleri ile öne geçti ve farkı 5'e çıkardı (55-50). Guduric ve Melih'in üst üste sayılar bulan sarı-lacivertliler periyodu 65-57 üstün tamamladı.

Son periyotta Barcelona, Thomas Heurtel'in basketleri ile farkı azaltmaya çalışsa da Fenerbahçe, rakibinin geri dönmesine izin vermedi ve parkeden skorla 86-82'lik skorla galip ayrıldı.

Karşılaşmanın en skoreri Fenerbahçe'den 24 sayı ile oynayan Wanamaker olurken, Barcelona'da da Thomas Heurtel 21 sayı ile takımına katkıda bulundu. Sarı-lacivertliler, maçla birlikte üst üste beşinci toplamda ise 14. galibiyetini elde etti. İspanyol temsilcisi ise 13. mağlubiyetini yaşadı.

Fenerbahçe Doğuş Barcelona'yı devirdi