Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı CEV Challenge'ı kazandı

Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı CEV Challenge'ı kazandı

Tarihinde bir ilke imza atan Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı, CEV Challenge Kupası'nı kazandı.

CEV Challenge Kupası Finali'nde ilk maçı 3-2 kaybeden Fenerbahçe Grundig Erkek Voleybol Takımı, İstanbul'da oynanan rövanş maçında İtalya'nın Andreoli Latina takımını 3-0 mağlup etti ve Challenge Kupası'nın sahibi oldu.

Burhan Felek Spor Salonu'nda oynanan rövanş maçını Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım ile birlikte Fenerbahçeli yöneticiler de izledi.

MAÇ BOYU KONTROL ELİNDEYDİ

Tribünleri dolduran taraftarlar karşısında maça iyi başlayan Fenerbahçe, ilk teknik molayı 8-6, ikinci teknik molayı da 16-11 önde geçti. Maçtaki üstünlüğünü koruyan sarı lacivertliler ilk seti 25-22 kazandı ve maçta durum 1-0'a geldi.

İkinci set de ilk dakikalar karşılıklı sayılarla geçildi. Ivan Miljkovic'in etkili servisleri, Leonel Marshal ve İbrahim Başaran'ın sayısıyla da ilk teknik molaya 8-6 önde giren Fenerbahçe, Felipe Luiz Fonteles'in gayreti, Arslan Ekşi'nin akıllı oyunu ve Ivan Miljkovic'in sayılarıyla ikinci teknik molaya da 16-15 üstün girdi. Muhteşem bir oyunla 6-0'lık seriye imza atan Fenerbahçe, seti 25-19 önde tamamladı.

SET VERMEDEN ŞAMPİYONLUĞA

Leonel Marshal'ın sayıları, Felipe Luiz Fonteles'in bloğu ile üçüncü setin ilk dakikalarında skor üstünlüğünü ele geçiren Fenerbahçe, teknik molaya 8-5 önde girdi. Leonel Marshal, Arslan Ekşi, Ivan Miljkovic, Felipe Luiz Fonteles'in etkili oyunu aradaki sayı farkını açan Fenerbahçe seti 25-18, maçı da 3-0 kazandı.