Fenerbahçe Josef de Souza'yı transfer ediyor

Fenerbahçe Josef de Souza'yı transfer ediyor

Transferin hızlı takımı Fenerbahçe, Sao Paulo forması giyen Josef de Souza için görüşmelere başladı.

TWİTTER'DAN AÇIKLANDI

Sao Paulo resmi twitter hesabından yapılan açıklamaya göre; Fenerbahçe ile Sao Paulo arasında 8 milyon euroluk bir görüşme yapıldığı belirtildi.

Fenerbahçe Josef de Souza'yı transfer ediyor

A.PARANAENSE MAÇINDA OYNAMAYACAK

Souza'nın Fenerbahçe ile görüşeceği için Atletico Paranaense ile oynanacak maçta Sao Paulo forması giymeyeceği ifade edildi.

Brezilya basınına göre kulüpler arasında anlaşma sağlandı. Şu an sadece Fenerbahçe'nin Souza ile anlaşmasının beklendiği, anlaşma sağlandıktan sonra imzaların atılacağı kaydedildi. Sao Paulo'nun bu transfer ücretinin sadece %35'ini alacağı, geri kalan %65'inin ise Porto tarafından alınacağı kaydedildi. Fenerbahçe'nin Portekizli teknik direktör Vitor Pereira'nın 2010 ila 2012 yılları arasında birlikte çalıştığı Souza'yı özellikle istediği kaydedildi.

DIEGO SIMEONE DE İSTEDİ

Ayrıca, Madrid merkezli ünlü spor gazetesi Marca, Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone'nin Fenerbahçe'nin görüştüğü Josef de Souza ile birlikte orta sahada birlikte oynadığı Rodrigo Caio'yu istediğini yazdı. Atletico'nun bu transferden vazgeçmesinin nedeni olarak Sao Paulo'nun Souza için 8 milyon euro istemesi, Caio'nun ise yaşadığı sakatlıklar olduğu ifade edildi.

BREZİLYA MİLLİ TAKIMI'NDA OYNADI

26 yaşında ve 1.88 boyundaki Souza, Vasco altyapısından çıktıktan sonra 2010 yılında 3 milyon euro karşılığında Porto'ya transfer oldu. Porto'da Vitor Pereira ile 2 yıl geçirdi. Porto, Souza'yı Şubat 2012'de Gremio'ya kiraladı. Daha sonra Gremio ve Sao Paulo formaları giyen Souza, 11 Ekim 2014'te ilk kez Brezilya Milli Takımı'na seçildi. Arjantin maçında yedek bekleyen Souza, Japonya maçında 18 dakika forma giydi. Souza, Fransa ile oynanan maçta 4, Şili ile oynanan maçta 60 dakika forma giydi.