Fenerbahçe Orduevi'nde emekli asker eşine başörtü engeli
AA

Fenerbahçe Orduevi'nde emekli asker eşine başörtü engeli

İzmir'de Konak Orduevi'nde eşi ve kızlarının başörtülü oldukları gerekçesiyle orduevinin ana binasına alınmadığını iddiasıyla şikayette bulunan emekli astsubayın ardından, Fenerbahçe Orduevi'nde de benzer bir olayın yaşandığı bildirildi.

AA'ya konuşan emekli TSK mensubu, dün saat 16.00 sıralarında eşiyle Fenerbahçe Orduevi'ne girdikleri sırada kapıdaki görevlilerin otomobillerini durdurup kimlik kontrolü yaptığını belirtti.

EŞİNİ BAŞÖRTÜSÜYLE İÇERİ SOKMADILAR

Kontrol sırasında, görevlilerin kendisine eşinin başörtüsüyle içeri giremeyeceğini söylediğini, kendisinin de duruma tepki gösterdiğini dile getiren emekli TSK mensubu, kapıdaki askere hangi yetkiyle içeri alınmadıklarını sorduğunu anlattı.

TAVŞAN KULAĞI ŞEKLİNDE BAĞLAYINCA..

Emekli TSK mensubu, şöyle devam etti:

"Asker, 'komutanımı çağırayım' dedi. Bu sefer kıdemli astsubay geldi. 'Yalnız konuşalım' dedi ve askeri yanımızdan uzaklaştırdı. 'Kesin talimat var, başörtülü bir şekilde Fenerbahçe Orduevi'ne alınmıyor. Benim yapabileceğim bir şey yok' dedi. Daha sonra eşim de o zaman 'gevşeteyim örtüyü' diyerek, tavşan kulağı şeklinde gevşeterek bağladı. Sadece boyunda bağlı kaldı. Subay da 'ha böyle olabilir belki' dedi. Ondan sonra bizi içeri bıraktı."

Maruz kaldıkları durum karşısında morallerinin bozulduğunu aktaran emekli TSK mensubu, "Tadımız, tuzumuz kalmadı. Şöyle bir 10 dakika dolaşıp çıktık. İşin ilginç tarafı, aynı başörtüsüyle bundan 3 ay önce Deniz Kuvvetleri Komutanlığından eşime kimlik almak için müracaat ettim ve sordum, 'bakın böyle bir fotoğrafla müracaat ediyorum, problem olursa göndermeyeyim böyle bir fotoğrafı' dedim. 'Bir problem kalmadı' denildi. Deniz Kuvvetleri, bana bunu söyledi. Ondan sonra o fotoğrafı Genelkurmaya gönderdiler ve kimlik aldık" diye konuştu.

"FENERBAHÇE ORDUEVİ'NİN BİR ÖZELLİĞİ Mİ VAR"

"Fenerbahçe Orduevi'nin bir özelliği mi var" diyen emekli TSK mensubu, "Ben sosyal medyadan gördüm, yakın zaman önce. Bir emekli subayın eşini ve çocuklarını almadılar. Bu uygulama tesadüf değil, bunu anlamak lazım. Bu sivil alanın daralması anlamına da geliyor aynı zamanda. 28 Şubat'ı tartışıyoruz. 28 Şubat'tan farkımız kalmadı, 28 Şubat öncesinde de 40-50 yaşlarındaki insanlar, uyduruk başörtüleriyle içeri giriyorlardı zaten" değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe Orduevi yetkilileri de konuya ilişkin, başörtüsüyle girişte herhangi bir sorun olmadığını, başörtüsünü bağlama şeklinin önemli olduğunu belirtti.

BENZER BİR OLAY DA İZMİR'DE YAŞANDI

Bursa'dan İzmir'e giderek Konak Orduevi'nde kalan emekli astsubay Fuat Uçakkuş, 4 Mart'ta eşi ve kızlarının başörtülü olduğu gerekçesiyle orduevinin ana binasına alınmadıkları iddia etmişti.

Uçakkuş, orduevi girişine polis çağırıp tutanak tutturarak, iki astsubay hakkında keyfi ve TSK kanununa aykırı hareket ettikleri iddiasıyla şikayette bulunmuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)