F.Bahçe Ertuğrul'u 1 milyon euroya Boluspor'a sattı

Fenerbahçe Kulübü, futbolcusu Mahmut Ertuğrul Taşkıran'ın transferi konusunda Boluspor ile her konuda anlaşma sağlandığını bildirdi.

AÇIKLAMA YAPILDI

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Kulübümüz altyapısından yetişen ve 2010-2011 futbol sezonundan bu yana sarı- lacivertli formamızı giyen Mahmut Ertuğrul Taşkıran, Boluspor ile resmi sözleşme imzalayacaktır. Mahmut Ertuğrul Taşkıran'a bugüne kadar sunmuş olduğu hizmetler için teşekkür ediyor, yeni kariyerinde başarılar diliyoruz" denildi.

F.Bahçe Ertuğrul'u 1 milyon euroya Boluspor'a sattı

1 MİLYON EUROLUK TRANSFERLER

Fenerbahçe'den transfer edilen Ertuğrul Taşkıran ve Melih Okutan'la ilgili Radyospor'a açıklamalarda bulunan Başkan Çarıkçı'nın röportajından önemli satır başları şu şekilde: "Transferlerimiz şekilleniyor. Fenerbahçe ile görüşmelerimizi yaptık ve anlaşma sağladık. Ertuğrul dışında, Melih Okutan ile de 3 yıllık sözleşme imzalayacağız. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a teşekkür ediyorum. İnşallah Türk futboluna Melih Okutan'ı kazandırırız. Fenerbahçe Melih Okutan'ın ikinci satışından % 20 pay alacak. Önemli olan burada bu gençlerimizin Türk futboluna kazandırmamız"

"Ertuğrul Taşkıran ve Melih Okutan'a 1 milyon Euro bonservis bedeli ödedik. Bu transferlerde yönetim kurulu üyemiz Oktay Ercan maddi anlamda büyük bir inisiyatif kullandı. Ertuğrul'la 1+1 yıllık anlaşma sağladık. Melih'i geleceğin Rıdvan Dilmen'i olacağını dünüşünüyoruz. Melih için proje transferi diyebilirim"

BOLUSPOR MU VERDİ F.BAHÇE Mİ BÖYLE GÖSTERDİ?

Yaşanan bu gelişmenin ardından, Boluspor'un yeni kaleci aldığı (Gökhan Değirmenci) ve 1 milyon euro ödeyecek durumunun olmadığı gözönünde bulundurulduğunda akıllara ilginç bir soru geliyor.

Sarı-lacivertli kulübün, yeni transferleri listeye yazdırabilmesi için Ertuğrul ve Melih'i 1 milyon euroya satmış gibi gösterdiği ileri sürüldü.

Çünkü kurallar gereği bonservis bedeli ödeyerek Valbuena ve Dirar'ı transfer eden F.Bahçe, bu oyuncuları UEFA listesine yazdırabilmesi için futbolcu satmak zorunda.

F.Bahçe Ertuğrul'u 1 milyon euroya Boluspor'a sattı

YA UEFA FARK EDERSE?

Peki Fenerbahçe'nin izlediği bu yol, UEFA tarafından fark edilirse ne olur?

Hatırlanacağı gibi Yıldırım Demirören döneminde Beşiktaş da buna benzer bir uygulamaya gitmiş ancak sahte evrak dosyasının ortaya çıkması nedeniyle Avrupa'dan 1 yıl men edilmişti.