Feribot kazasında ölü sayısı 9'a yükseldi 287 kişi kayıp İZLE

Yonhap Haber Ajansı, bölgede etkili olan şiddetli rüzgar ve sağanak yağış nedeniyle güçlükle sürdürülen arama kurtarma çalışmaları sırasında 9 kişinin cesedinin bulunduğunu, 179 kişinin de kurtarıldığını duyurdu. Kayıp 287 kişinin bulunması için çalışmalar devam ediyor. Yetkililer, deniz suyunun aşırı derecede soğuk olması yüzünden batan feribotun içinde sıkıştıkları sanılan kayıp kişilerin canlı bulunması umudunun hızla tükendiğini açıkladı. Cesedi bulunanlar arasında 4 öğrenci ile 25 yaşında bir öğretmenin yanı sıra 22 yaşındaki bir kamarot da yer alıyor.

555 DALGIÇ KAYIPLARI ARIYOR

Arama kurtarma çalışmalara 555 dalgıcın yanı sıra 169 tekne ve 29 uçak katılıyor. Batan feribotun çıkarılabilmesi için gönderilen 2 kurtarma vincinin, yarın bölgeye ulaşması bekleniyor. Güvenlik ve Kamu Yönetimi Bakanı Kang Byung-kyu, "Gece yarısından sabahın erken saatlerine kadar su altındaki arama çalışmalarına devam ettik. Ancak şiddetli akıntıların suyu bulandırması nedeniyle görüş mesafesi son derece az. Elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz" dedi.

"GEMİYİ İLK KAPTAN TERK ETTİ"

Feribotun kaptanı ile kazadan kurtulmayı başaran mürettebat üyeleri sahil güvenlik tarafından sorgulanıyor. Kazadan kurtulmayı başaran yolcular, gemi personelini suçladı. Yolcular gemi yana yatarken bile personelin kendilerine oldukları yerde kalmalarını söylemekten başka bir şey yapmadıklarını ileri sürdü. Yolcular, gemiyi ilk terk edenin kaptan olduğunu, tahliye işlemlerinin erken başlatılması durumunda ölü ve yaralı sayasının çok az olabileceğine dikkati çekti. Bu arada kayıp öğrencilerden birinin ailesine bazı yolcuların batan feribotun içinde oluşan bir hava cebinde yaşam mücadelesi verdiğine ilişkin bir mesaj gönderdiği iddia edildi. Polis, mesajın gerçek olup olmadığını bulmaya çalışıyor.

ABD BÖLGEYE SAVAŞ GEMİSİ GÖNDERDİ

Feribot kazası, dünya gündeminin de üst sırasında yer aldı. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Marief Harf, "korkunç bir trajedi" olarak nitelediği kazada sevdiklerini kaybedenlere başsağlığı dileklerini iletti. Harf, ABD'nin arama kurtarma çalışmalarına her türlü desteği sağlamaya hazır olduğunu belirtti. ABD ordusu, bölgeye iki helitopter taşıyan bir savaş gemisi gönderdi. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun'da Güney Kore hükümetine ve kazada sevdiklerini yitirenlere başsağlığı diledi.

OKUL GEZİSİNE KATILAN ÖĞRENCİLERİ TAŞIYORDU

Ülkenin güneyindeki Incheon kentinden turistik Jeju Adası'na giden 6,325 ton ağırlığındaki "Sewol" adlı feribot, dün sabah erken saatlerde Byungpoong Adası'nın 20 kilometre açığında sahil güvenliğe yardım çağrısı gönderdikten sonra yan yatmış ve hızla soğuk sulara gömülmüştü. 325'i okul gezisine katılan lise öğrencisi olmak üzere 475 yolcu ve mürettebat üyesinin bulunduğu feribotun neden battığı henüz bilinmiyor. Feribotun, sualtındaki bir kayaya çarpmış olabileceği düşünülüyor. Haftada iki kez Incheon-Jeju seferi yapan feribot, 1994'te Japonya'da üretilmişti. 146 metre uzunluğundaki ve 22 metre genişliğindeki feribot, 921 kişi, 180 arac ve 152 konteyner taşıma kapasitesine sahipti.

BAŞBAKAN'A SU ŞİŞESİ FIRLATTILAR

Öte yandan, dün sabah saatlerinde bilinmeyen bir sebepten sulara gömülen “Sewol” isimli feribotta yaşananlarla ilgili yeni detaylar ortaya çıktıkça ailelerin öfkesi büyüyor. 287 kayıp yolcunun aileleri kendilerini ziyaret eden Güney Kore Başbakanı'na büyük tepki gösterdi. Kazaya yeterli sayıda ekiple müdahale edememekle suçlanan Başbakan'a su şişesi fırlatıldı.