Feslikan Yaylası'nın imar problemi çözülecek

e

Antalya'nın gözde yaylalarından olan Feslikan Yaylası'nın yaklaşık 30 yıldır süre gelen imar sorunu, çözüme kavuşturuluyor.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Feslikan Yaylası'nın 1/1000'lik imar planı hazırladıklarını tamamladıklarını ve parselasyon, kontrol ve tescil için Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne gönderdiklerini söyledi. Başkan Böcek, parselasyonun onaylanması ile Fesilikan Yaylası'nın da imar sorununun da çözüme kavuşmuş olacağını kaydetti.

BÖLGE DAHA İYİ HİZMET ALACAK

Bin 500 dönüme yakın alanın parselasyonu tamam. Başkan Böcek, Feslikan'da yapmış oldukları imar plan uygulamasının yaklaşık bin 500 dönümü kapsadığını bildirdi.

Çağlarca Mahallesi, 286 ada, 12 parsel ve 1734 parseli kapsayan parselasyon uygulaması ile bölgenin çok daha iyi hizmet alacağını ifade eden Muhittin Böcek, imar uygulaması ile 6 adet belediye hizmet yeri, 5 adet kamu kurum ve kuruluşu alanı, 2 sağlık tesisi alanı, 4 su deposu alanı ve camii alanlarıyla park ve bahçe için yer ayrıldığını kaydetti.

ONAY BEKLENİYOR

Bin 809 kişiye tapu verilecek Muhittin Böcek, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nce onaylanmasını bekledikleri parselasyon çalışması ile Feslikan Yaylası'nda 647'si boş imar parselinin Hazine tarafından ihale ile satışının yapılacağını geriye kalan 1162 parselin mevzuat çerçevesinde doğrudan vatandaşa satışının gerçekleştirileceğini bildirdi.

Feslikan Yaylası imar uygulamasının Konyaaltı Belediyesi'nin teknik ekibi tarafından yapıldığını da dile getiren Başkan Böcek, şöyle konuştu, "Herkesin hakkını gözeterek parselasyon çalışmamızı tamamladık. Dilerim Tapu ve Kadastro Müdürlüğü en kısa sürede çalışmalarını tamamlar ve bölge halkı yıllardır beklediği tapusuna kavuşur."