Fethullah Gülen'den Cehennem'li uyarı

Fethullah Gülen'den Cehennem'li uyarı

Cemaate karşı zulüm yapıldığını ima eden Zaman yazarı Ahmet Kurucan, Gülen'in bu yöndeki sert mesajlarını köşesine taşıdı.

Hükümet cemaat kavgası emniyet içindeki paralel yapılanmaya yönelik son operasyonla birlikte yeniden hız kazandı. Uzun bir süredir açıklama yapmayan Gülen, mesajlarını sohbet aralarında vermeyi tercih ediyor.

Fethullah Gülen haberleri

Pensilvanya'ya giden Zaman gazetesinin ilahiyatçı kökenli yazarı Ahmet Kurucan Gülen'in kendisine sorulan soruya verdiği cevabı köşesinde okurlarıyla paylaştı.

İşte o yazı:

"Bayram sonrası bir çay içimlik muhabbet esnasında Hocaefendi’ye soruldu: “Zulmü yapanlarla zulme seyirci kalanlar uhrevî vebal açısından aynı yükü mü yüklenirler?” Soruyu dinlerken cevabı hazırdı Hocaefendi’nin. Muhatabının üç-beş cümlelik bu sorusunun bitmesini beklerken yerinde duramamasından, ‘bitse de bir an önce cevabını versem’ şekliyle özetlenebilecek tavrından anlamak mümkün bunu.

CEHENNEMİN ALT KATINDALAR

İki cümleden oluşuyor cevap. İlki bir hadis-i şerife telmihen söylenen beyan, ikincisi ise kendi yorumu. “Zulüm karşısında susan, seslerini çıkarmayanlar dilsiz şeytandır. Eğer genel yapıyı biliyorlarsa bazen zulümler karşısında sükût edenler zalimlerden daha aşağı olurlar. Derk-i esfel...” Derk-i esfel, daha aşağı dereke demektir ki derekenin müspet manadaki karşılığı derecedir, mertebedir ki ayette yer bulur kendine bu tabir. Şöyle diyor ayet: "Şu kesindir ki münâfıklar cehennemin en alt katındadırlar. Onları oradan kurtaracak bir yardımcı da bulamazsın" (Nisa, 145)

Fethullah Gülen'den Cehennem'li uyarı