Fethullah ismi yüzünden mahkemeye başvurdu
AA

Niğde'nin Bor ilçesinde yaşayan 32 yaşındaki Mehmet Fetullah Erdoğan, Bor Asliye Hukuk Mahkemesine verdiği dilekçeyle, kimlikteki ikinci ismi olan "Fetullah"ın, "Efe" olarak değiştirilmesini talep etti.

"VATAN HAİNİ BİRİSİNİN İSMİNİ TAŞIMAK İSTEMİYORUM"

Mehmet Fetullah Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişiminden sonra ikinci isminden rahatsızlık duyduğu için değiştirme kararı aldığını belirterek, "Terör örgütü mensubu, vatan haini birisinin ismini taşımak istemiyorum. Pazartesi günü dilekçemi hazırladım, Bor Adliyesine geldim. 'Mehmet Fetullah' olan ismimin 'Mehmet Efe' olarak değiştirilmesi için başvuruda bulundum." dedi.

Fethullah ismi yüzünden mahkemeye başvurdu

ARKADAŞLARI FETO DİYORDU

İsmini rahmetli babasının koyduğunu anlatan Erdoğan, "Ben doğduğumda köyde yaşadığımız için televizyon yoktu. Babam birisinden duymuş, hoşuna gitmiştir, o yüzden koymuştur diye düşünüyorum." ifadesini kullandı. Arkadaşlarının yaklaşık 20 yıldır kendisine "Feto" diye hitap ettiğini dile getiren Mehmet Fetullah Erdoğan, darbe gecesi akıllı telefon uygulamasında oluşturdukları grup üzerinden tartıştıkları sırada ismini değiştirme kararı aldığını ifade etti.

Fethullah ismi yüzünden mahkemeye başvurdu VİDEO

Fethullah ismi yüzünden mahkemeye başvurdu

Fethullah ismi yüzünden mahkemeye başvurdu

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)