FETÖ sanığı eski vali yardımcısına 9 yıl hapis
AA

FETÖ sanığı eski vali yardımcısına 9 yıl hapis

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya meslekten ihraç edilen sanık Ahmet Beyoğlu, tutuklu bulunduğu Kayseri 1 No'lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan getirildi.

SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİ

Beyoğlu’nun avukatının da katıldığı duruşmada savcı, esas hakkındaki mütalaasında sanığın "silahlı terör örgütü üyesi olma" suçundan cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını talep etti.

Beyoğlu, son savunmasında 20 Aralık'taki duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevindeki Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'nin (SEGBİS) arızalı olması nedeniyle katılamadığını belirterek, mahkeme heyetine, duruşmaya getirilmesini sağlamaları dolayısıyla "Savunma hakkımı kısıtlamadığınız için teşekkür ediyorum." dedi.

BYLOCK'U İNKAR ETTİ

Sanık Beyoğlu, telefonuna ByLock yüklemediğini ve kullanmadığını savunarak, şöyle devam etti: "Ben ByLock ve örgütün savunucusu değilim. Diğer ByLock kullanıcılarıyla irtibatımın olmadığı ortaya çıktı. 2006'da üretilen bir telefona ByLock yüklenmesi imkansız, bu yöndeki raporu kabul etmiyorum. Hatay ve Silifke’de olduğum sıralarda internet trafiği Adana gözüküyor. Hatta valilik makamında bulunduğum sırada da yine Çukurova ilçesinde görüldüğü belirtiliyor. Bu, imkansız, maddi gerçeğin araştırılması gerekir."

9 YIL HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti, sanığı "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 9 yıl hapis cezasına mahkum etti.

Cezada indirim uygulamayan heyet, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)