FETÖ'cünün akrabaları şikayetçileri tehdit etti
AA

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in avukatları ile örgütün "Yargıtay imamı" olduğu öne sürülen Kuseyri'nin de aralarında bulunduğu 52 avukat hakkında görülen davada, sanık yakınları ile müştekiler arasında gerginlik yaşandı.

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Kampüsü'ndeki mahkeme salonunda görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümünde mahkeme heyeti müştekileri dinledi.

Mahkeme huzuruna çıkan müşteki Gıyasi Öztürk ile Mehmet Akgeyik, suçtan zarar gördükleri gerekçesiyle davaya katılmak istediklerini ve sanıklardan şikayetçi olduklarını söyledi.

FETÖ'cünün akrabaları şikayetçileri tehdit etti

ÖNLERİNİ KESİP TEHDİT ETTİLER

Beyanları alınan müştekiler duruşma salonundan çıktıkları sırada sanık Kuseyri'nin eşi Bedia ile kardeşi Cem Kuseyri de onları takip etti.

Bedia Kuseyri, mahkeme salonunun kurulduğu kampüsten ayrılmak üzere otoparka yönelen Öztürk ile Akgeyik'i durdurarak onlarla tartışmaya başladı.

Bu sırada müşteki Öztürk, tehdit edildiğini belirterek, polislerden yardım istedi.

Diğer müşteki Akgeyik de Kuseyri'nin kardeşi Cem Kuseyri'ye dönerek, "Daha ne yapacaksınız, senin ağabeyin yedi bitirdi bizi, kimi tehdit ediyorsunuz" diyerek tepki gösterdi.

Tartışmanın büyümesi üzerine olaya müdahale eden polis, tarafları ayırdı.

Müştekiler, sanık yakınları tarafından tehdit edildiklerini belirterek, suç duyurusunda bulunmak istediklerini ifade etti.

FETÖ'cünün akrabaları şikayetçileri tehdit etti VİDEO

FETÖ'cünün akrabaları şikayetçileri tehdit etti

"DAHA NE YAPACAKLAR, CANIMI MI ALACAKLAR"

Olaydan sonra açıklama yapan Öztürk, Kuseyri'nin eşinin yanına gelerek "Bu yaşanılanların daha büyüğünü yaşayacaksınız, o da daha başlamadı" dediğini aktararak, bu şekilde tehdit edilmesi karşısında şaşkınlık yaşadığını dile getirdi.

FETÖ'cülerin mahkeme salonunda müştekileri tehdit edebilecek kadar kendilerine güvendiklerini, polislere rağmen bu cesareti gösterebildiklerini söyleyen Öztürk, olaya ilişkin şunları söyledi:

"Ben hayretler içerisindeyim. Bu devletin hakimi, savcısı, polisi nasıl buna müsaade ediyor? Onlar bu gücü kimden alıyor, nereye dayanıyor? Bir adam mahkemenin kapısında tehdit edilebilir mi? Bu nasıl bir cesaret? 'Daha çektiklerim başlamamış, başlayacakmış, bunlar bir şey değilmiş...' Ne yapacaklar daha, canımı mı alacaklar?"

FETÖ'cünün akrabaları şikayetçileri tehdit etti

"BUNLARIN İNLERİNE GİRECEĞİM"

Akgeyik ise geçmişte görülen bazı davalarında Kuseyri'nin yönlendirici bir rol oynayarak zarara uğramasına neden olduğunu, bu nedenle müşteki olarak ifade verdiğini söyledi.

Mahkeme salonu dışına çıktığında Kuseyri'nin eşinin yolunu keserek kendisini tehdit ettiğini belirten Akgeyik, "Bunların inlerine ineceğim, burası bombalar içerisindeydi, o bombalar onların başlarına yıkılacak. Kefen giyip geziyorum. Ben müştekiyim, devlet beni çağırıyor, kaçmıyorum ben, kaçmayacağım." ifadelerini kullandı.

Müştekiler, avukatları aracılığıyla Kuseyri'nin eşi ile kardeşi hakkında kendilerini tehdit ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

Olaydan kısa süre sonra polis ekipleri Bedia ve Cem Kuseyri'yi, ifadelerini almak üzere Sincan Fatih Polis Merkezine götürdü.

İDDİANAMEDEN

İddianamede, Kuseyri'nin de aralarında bulunduğu FETÖ üyesi avukatların, 17-25 Aralık sürecinden sonra FETÖ/PDY kapsamında KPSS, polis dosyaları ve iş adamlarının gözaltına alınmasına ilişkin hukuki süreçleri takip etmekle görevlendirildikleri belirtiliyor.

İddianamede, Kuseyri'nin FETÖ ile bağlantısı nedeniyle KHK ile kapatılan Hukuk ve Hayat Derneği üyesi olduğuna işaret edilerek, sanığın Yargıtay aşamasına gelen bazı dosyaların örgütün talebi doğrultusunda sonuçlandırılması için "yönlendirici" çalışmalar yürüttüğü kaydediliyor.

Kuseyri'nin, örgütün kriptolu haberleşme programı "ByLock"u kullandığına ilişkin tespit de iddianamede yer alıyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)