Feyyaz Uçar: Kuyt'ın beyin ölümü gerçekleşmeyecek

Feyyaz Uçar: Kuyt'ın beyin ölümü gerçekleşmeyecek

Fanatik Gazetesi Yazarı Feyyaz Uçar, bugünkü köşe yazısında Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Kuyt için, ''Kafası bu kadar futbola çalışan başka bir oyuncu görmedim'' dedi.

İşte Uçar'ın o yazısı:

KONU KOMŞU HERKESİ ÇAĞIRIYOR

Maçın başında Fenerbahçe'nin kullandığı sağlı sollu kornerler var. Gökhan'ın taç atışları da yarı korner gibi. Üstelik Gökhan bu atışlarda, defanstan stoperleri, orta sahadan Selçuk'u, konu komşu herkesi rakip ceza sahasına çağırıyor. Çağırmakta da haklı. Egemen ve Alves hava toplarında etkililer. Ancak Caner ve Diego'nun atışları hep direk kullanması doğru pozisyon almış rakip defans için avantaj. Yapılacak bir ikiye-bir defansın bütün dengesini bozabilir. Diego ve Caner için topla yapılacak her şey kolay olduğundan çalışılmış her türlü atış Fenerbahçe'ye daha çok gol kazandırabilir.

Kasımpaşa'nın önde baskı çabası bireysel. İkili-üçlü sıkıştırmaları yapamadıklarından top kazanamadılar. Üstelik öndeki bu başarısız baskı çalışması orta sahanın ve defansın dengesini bozuyor. Verdikleri boş alanlar Emenike için ilaç. Nitekim defans arkasında yakaladığı ilk boşlukta kestiği ceza Diego'nun ayağından asiste, Kuyt'ın vuruşunda da gole dönüştü. Fenerbahçe duran toplarla gökte aradığı golü yerde buldu.

BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞMEYECEK

Dirk Kuyt, bugüne kadar Kanarya'nın yaptığı yabancı transferindeki en profesyonel oyuncu. Bir adam bu kadar mı takım oyuncusu olur. Defansif olarak hiç aksatmadığı sorumluluğunu ofanstaki istikrarı ile süslüyor. Fenerbahçe'yi gençleştirirken Kuyt'ın yaşına bakmamak lazım. Allah gecinden versin hakkın rahmetine kavuşsa bile beyin ölümü gerçekleşmeyecek. Kafası bu kadar futbola çalışan başka bir oyuncu görmedim. Fenerbahçe'de her görev için Kuyt rahatlıkla düşünülebilir. Hakem Mete Kalkavan'ın yan hakeminin ofsayt kaldırdığı pozisyonda oyunu devam ettirmesi takdir aldı. Yan hakemin "bekle-gör" kuralını uygulamadığı bu pozisyon dışında hakemlerin yönetimi mükemmele yakın. Kanarya'nın sezonun ikinci yarısına başlangıcı da mükemmel. Sahada iyi olmayan ise sadece Kasımpaşa'ydı.