FIFA Başkanı Blatter'in görevi askıya alındı

FIFA Başkanı Blatter'in görevi askıya alındı

Uluslararası medyada yer alan haberlerde, FIFA Etik Kurulu'nun, Blatter'in başkanlığını 90 gün süreyle askıya aldığı sürüldü.

Konu hakkında AA muhabirinin telefonla ulaştığı FIFA Sözcüsü Delia Fischer ve FIFA Etik Kurulu Sözcüsü Marc Tenbücken, söz konusu haberleri doğrulamaktan kaçındı. FIFA'dan da konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

BLATTER HAKKINDAKİ SORUŞTURMA

İsviçre Savcılığı tarafından 25 Eylül'de hakkında soruşturma açılan FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter'in ifadesi alınmış ve ofisindeki verilere el konulmuştu.

Soruşturmadaki suçlamalar kapsamında, Blatter'den 2 milyon dolar aldığı iddia edilen UEFA Başkanı Michel Platini'nin konu hakkında bilgisine başvurulmuştu.

ABD'de açılan yolsuzluk davası kapsamında, FIFA'nın üst düzey yöneticileri, rüşvet aldığı ve kara para aklandığı gerekçesiyle 27 Mayıs'ta Zürih'te düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. Blatter, 29 Mayıs'ta düzenlenen kongrede 5. kez FIFA başkanlığına seçilmiş ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Bu gelişmeler sonrasında da Blatter, seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini açıklamıştı.

FIFA'nın yeni başkanının belirleneceği olağanüstü seçim kongresi 26 Şubat 2016'da yapılacak. Suçlamalara adı karışan UEFA Başkanı Michel Platini de başkan adayları arasında yer alıyor.