Figen Yüksekdağ'ın ıslandığı anların en net görüntüsü
ensonhaber.com

f

Geçtiğimiz gün Figen Yüksekdağ terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların yapıldığı Silvan'a gitti. Yüksekdağ ve beraberindeki grup izinsiz yürüyüş düzenlemek istedi.

FİGEN YÜKSEKDAĞ ISLANDI

Polisin müdahalesinden sonra Figen Yüksekdağ ıslak bir şekilde objektiflere takıldı. Sırılsıklam olan HDP eşbaşkanının fotoğrafları sosyal medyada bir anda yayılınca hakkında bir çok espri yapıldı.

Figen Yüksekdağ sırılsıklam oldu VİDEO

HALKI SOKAĞA ÇAĞIRDI

Figen Yüksekdağ, Silvan'a geldiğinde karşılaştığı manzarayı, polisin kendisine ve HDP'li vekillere dönük saldırılarını değerlendirdi. Yüksekdağ, "Halk, özyönetime bağlılığını koruyor. Tüm Türkiye, dünyaya saldırının, zulmün olduğu yerde direnişin de olacağının mesajını verdi. Silvan halkı evini, mahallesini koruyor. Ölümün, acının, gözyaşının içerisinde insanlar dimdik ayakta. Zulme teslim olmayan, zulme pabuç bırakmayan bir halk gerçeği var. Silvan'da bunu gördüm mağrur ama dimdik ayakta olan bir halk" dedi ve halkı sokağa çağırdı;

"Her yer Silvan'dır. Her yerde Silvan için demokratik tepkimizi ortaya koyalım. Abluka kaldırılması için harekete geçelim. Demokrasi sadece Silvan'a değil herkese lazım. Onun için her yerde direnişi büyütme zamanı..."

Figen Yüksekdağ'ın ıslandığı anların en net görüntüsü

"ÖZYÖNETİM KAZANDIĞIMIZ MEVZİLERDEN BİRİDİR"

Yüksekdağ, insanlık değeri ve demokrasi sınavı için Silvan'da bir sınav verildiğine ve Silvan halkının direnişi, demokrasi mücadelesini kazanarak çıktığını dile getirdi.

Yüksekdağ, "Halkımızın özyönetim ilanlarıyla ortaya koyduğu tutum demokratik olarak kazandığımız mevzilerden biridir. Örgütlü halkımızın kazandığı mevzilerin geri verilmesine izin vermeyeceğiz. Bu mevziler direnerek kazanılmıştır. Bu halkın alın teri emeği, kanı, gözyaşı ve değerleri var" şeklinde konuştu.

Figen Yüksekdağ'ın ıslandığı anların en net görüntüsü

"ABLUKA KALDIRILANA KADAR BURADAYIZ"

Silvan'da sokağa çıkma yasağı kaldırana kadar ilçede olacaklarını söyleyen Yüksekdağ, "Silvan'da siviller Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla öldürüldü. Burada her şey onların talimatıyla oldu. Evleri yıkmaya, camileri bombalamaya gönderiyorlar. İçişleri Bakanı bizim vekillerimizi tehdit ederek, 'Üç mahalleyi haritadan sileceğiz' diyor. Bizleri, bu halkı asla yok edemezler. Bu direnişi silemezler. Yürüttükleri savaşı galibiyetle bitiremezler" dedi.

Figen Yüksekdağ: Direnişi büyütme zamanı VİDEO

"HER YER SİLVAN'DIR, DİRENİŞİ BÜYÜTME ZAMANI"

Türkiye halklarına çağrı yapan Yüksekdağ, "Her yer Silvan'dır. Her yerde Silvan için demokratik tepkimizi ortaya koyalım. Abluka kaldırılması için harekete geçelim. Demokrasi sadece Silvan'a değil herkese lazım. Onun için her yerde direnişi büyütme zamanı" dedi.