Figen Yüksekdağ: Özyönetimler HDP'ye kazandırdı

Figen Yüksekdağ: Özyönetimler HDP'ye kazandırdı

HDP 7 Haziran'da aldığı yüzde 13 oyun ardından barış siyasetini sürdürmek yerine 'sırtını terör örgütüne' dayayan bir politika izleyerek 1 Kasım'da yenilgiye uğradı, barajı zor aştı.

Yaklaşık yüzde 3 oy, 21 milletvekili kaybeden HDP'de oy kaybının nedenleri konuşuluyor. Kapsamlı ilk değerlendirmesini yapan Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ PKK şiddetinin ve özyönetimlerin HDP'ye kaybettirmediği görüşünde.

İşte Figen Yüksekdağ'ın konuşmasındaki bazı bölümler:

PKK ŞİDDETİ HDP'YE KAYBETTİRMEDİ

Seçimlerin hemen ardından bazı basın ve yayın organlarında seçimin sonuçlarından KCK'yi sorumlu tutan bir yaklaşım var. Nasıl değerlendiriyorsunuz?

Savaşı başlatanın Kürt hareketi olmadığını çok net bir şekilde yine hatırlatmak istiyorum. Kimileri unutmuş gibi konuşuyor. Savaşı Kürt hareketi değil, 28 Şubat Dolmabahçe Mutabakatı'nı yırtıp atan Saray başlatmıştır.

KÜRTLER ÖZYÖNETİMLERE SAHİP ÇIKTI

'HDP hendekler yüzünden kaybetti' diyorlar. Hendeklerin olduğu bütün illerde biz ezici çoğunlukta oy almışız. O kadar can kaybına, sokağa çıkma yasaklarına, zulme ve işkenceye rağmen halk neredeyse firesiz bir şekilde HDP'ye oy vermiş. Bu nedenlerle, özyönetim süreçlerinin ve Kürt hareketinin geliştirdiği tutumların HDP'ye zarar verdiğini düşünmüyorum.