Figen Yüksekdağ'dan birlik çağrısı
Ajanslar

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, PKK'ya yakınlığıyla bilinen Med Nuçe televizyonunda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ankara'da masum insanların hayatlarını kaybetmesine neden olan terör saldırısı hakkında "Ankara katliamında yaşamını yitiren aileler, AKP’ye öfkesini dile getiriyor. 7 Haziran’da başlatılan savaşın Erdoğan’ın başkanlık savaşı olduğunu herkes görüyor" diyen Yüksekdağ, sözlerine şöyle devam etti:

BUGÜN BİRLEŞMEZSEK YARIN ÇOK KARANLIK OLACAK

"Bütün kesimlerin bu eşikte tereddüde düşmeden adım atması gerek. Bugün birleşik tutum geliştirmezsek yarının çok karanlık olacağını herkes bilmeli. Yarına yazık etmemek için bugün birleşmeyi başarmamız gerek. Saldırının şiddeti fark ediyor sadece. Bize saldırdıkları kadar CHP’nin tabanına saldırmıyorlar. Siyasi iktidar saldırının dozunu da parçalıyor. Bu çok kötü bir tuzak. Örneğin işçilerde ‘Kürtlerin yanında durursam yarın bana daha çok saldırır’ duygusu oluşturmaya çalışıyorlar. Her kesim saldırı altında. Ancak Saray son noktayı koydu ‘ya bizden yanasınız ya terörden yanasınız’ dedi. Artık kaçacak yer yoktur"

Demirtaş: Kucaklaşalım diyeceğimiz bir ülke yok haberiFigen Yüksekdağ'dan birlik çağrısı