Fikirci Bey yazdı: YENİ KERVAN
ensonhaber.com

Fikirci Bey yazdı: YENİ KERVAN

YENİ KERVAN
İnsan düşünmeden edemiyor.

Bu kritik dönemde bir de başımızda gayrı milli, ne yaptığın bilmeyen bir hükümet, veya gevşek bir koalisyon olsaydı ne olurduk?

Efendim baştan teröristle hiç konuşmayacaktınız?

Siz 30 sene konuşmadınız da ne oldu?

Evet barış için uzatılan el ısırıldı. Tamam da bu elin suçu mu, ısıranın suçu mu?

Evet, sırf barış yürüsün, destek görsün, çocuklar ölmesin diye bazı şeyler sineye çekildi, görmezden gelindi. Belki bu hataydı.

Ama yeterli bir süre için Türk Kürt herkes bir şeyi gördü.

Barışın ne kadar güzel olduğunu.

İki yıl çocuklar ölmedi, ağlamadı, esnaf kepenk kapatmadı, tarihi miras göz önüne çıkarıldı

Turizm gelişti.

İşte sadece bunun için bile o “hatayı” yapmaya değerdi.

İnsanlar bir şeyi daha gördü

80 yıllık ceberut devlet politikaları yanlıştır.

Muhalefet sürekli “Cumhuriyet, cumhuriyet” diye tepinir, cumhuriyet mitingleri yapar, Cumhuriyetin yıpratıldığını iddia eder. Oysa AK Parti açılımları olmasaydı anladıkları anlamda cumhuriyet de tehlikedeydi. Deniz bitmişti.

Tam da bunu soruyorum. Son 10 yıl boyunca Ortadoğu böylesine çalkalanırken, birden fazla dış güç Türkiye üzerinde senaryolar uygularken o, vatandaşı adam yerine koymayan siyasi akıl iktidarda olsaydı ne olurdu?

Ben söyleyeyim.

İçeride aptalca şiddet politikalarıyla PKK’nın tuzağına gelecek, vatandaşı korumadığı için PKK ve türevleri artık uluslar arası camiada bağımsız Kürt devleti kurmakta yeren göğe kadar haklı bulunacaktı. Vatandaşı hiçe sayan anlayış Diyarbakır’ı havadan bombalamış, Esad rejiminin kopyası olmuştu.  İçerde tüm siyasi desteğini kaybetmişti. Ancak darbe veya ara rejimle ayakta duruyor olurdu. Enflasyon iki, belki üç rakamlara çıkmıştı. Ki bunu daha savaş yokken yapmışlardı. IMF haftada bir gelip ayar verir, ülke fiili olarak (ABD’den gelen ekonomi uzmanları adı altında) kayyumlar tarafından yönetiliyor olurdu. Ki daha 2000’lerin başlarında buna geçme egzersizlerine başlamışlardı. Neyse ki devrilip gittiler.

Oysa şimdi hükümetin halk desteği, hiç olmadığı kadar yüksek. Başta Kürt vatandaşlar olmak üzere herkes Haziran’dan bu yana yapılanların ne anlama geldiğini gayet net anlıyor.

Meclise seksen milletvekili sokmuşken ve Türkiye partisiyim diye rağbet görmüşken, solun karizmatik lideri diye yabancı basında boy boy yer alırken ne hendeği? Hangi devrimci halk savaşı? Kürt’üm diyenin 10 yıl hapis yattığı bir ülkeden devletin Kürtçe televizyon kurduğu, özel Kürt televizyonlarının serbest olduğu ülkeye gelmişken sanki hiçbir şey olmamış gibi arkaik devlet düşmanlığı nerden çıktı? Bu ezberlere inanan komünist, komünist ülkelerde bile kaldı mı ki?

Tabi ki PKK bu kadar aptal değil. Bu hatalar bilerek yapıldı. Maksat olabildiğince şiddet, olabildiğince kan ve ölüm… O derece ki, artık Türkiye de Suriye olsun ve dış güçlerin doğrudan müdahalesine açılsın. Liderini manipüle edemedikleri ülkeyi, terörle diz üstü çöktürmek istediler. Sonuç ortada.

Çok çok büyük bir fırsatı kaçırdılar. Türk halkı bir daha asla o derece iyi niyetli olmayacaktır. Barış güvercinini katletmenin bedelini yıllarca ödeyecekler.

Siyaseten bittiler.

Oysa ne PKK Kürtlerin tek seçeneğiydi, ne de hendekler PKK’nın tek seçeneğiydi.

Artık kervan onlarsız yürüyecek.
The end!
Son
Her şey buraya kadar.
Beklenenin gelmemesi ne kötü..

Twitter:@kalemciler