Fikircibey yazdı: 1 Mayıs öncesi

"Kötü günlerdi çocuklar, çok kötü günlerdi.."

Haber Merkezi Haber Merkezi
Fikircibey yazdı: 1 Mayıs öncesi
Ensonhaber'i Google'da haber kaynağınız olarak ekleyin

Fikri hür vicdani hür Fikircibey yazdı: 1 MAYIS ÖNCESİ

Adam eski solcu belli, bütün marjinal looser'lar gibi solcu bir kanalda bir program kapmış Che'yi anlatıyor. Tam en heyecanlı yerine geldi, Santa Klara çatışmasını anlatıyor, tak oradan yönetmen işareti çaktı, bu; “küçük bir aradan sonra devam edeceğiz” dedi ve reklam girdi. E, kardeşim, Che işte o arayı verenleri öldürmek için yaptı o devrimi… Hadi git başka yerde kaşı yaralarını, hadiiii…

''GİTSİN DE BİR DAHA GELMESİN GÜNLERİYDİ''

Kötü günlerdi çocuklar, çok kötü günlerdi. 80 öncesiydi, birilerinin öldürülmediği bir gün geçmiyordu. Yaşar Kemal'in dediği gibi "Gitsin gitsin de bir daha gelmesin" günleriydi.

Birileri "geri bıraktırılmış" bir ülke olduğumuzdan ve tek yolun devrim olduğundan emindi, tarihte sadece Küba'da başarıya ulaşmış, başka hiçbir yerde tekrarlanamamış bir "kurtuluş" yolunu seçmişti, bizi kurtaracaktı. Az yanındakiler ise 1917'de dirgenlerle kışlık sarayı basan mujiklerin Türkiye'de de yaşadığını sanıyordu. Karşılarındakiler ise "arsanın orada oturan çocuklar"dı, birileri ellerine her türlü silahı veriyor, berikileri kırdırıyordu. Onların, bırakın sistemi değiştirmek, sistemin ne olduğu konusunda bile bir fikirleri yoktu.

''BABRAK KARMAL'IN AFGANİSTAN'I ÖNCE BURADA OLACAKTI''

Ortalık kan gölüydü. Ama bütün bu hayaller bir yana, reel politik anlamda olacağı şuydu; düzeni değiştirmek isteyenler belli bir çoğunluğa ulaşıp hala iktidarı alamazlarsa Kafkaslardan aşağı Rus tankları inecekti, Babrak Karmal'ın Afganistan'ı önce burada olacaktı, Necibullah'lar zaten hazırdı buna.

BERABER DUJJ?

Tabi ki 300 yıllık politika baskın geldi, kimse Rusların sıcak denizlere inmesine izin vermeyecekti, "Our boys did it" oldu, darbe yapıldı. Şimdi Ruslara sıcak denizler serbest, ama belli bir ücret karşılığında, Antalya'da Alanya'da... Ha onlarla beraber tatlı suya girecek Türkler için "beraber dujj? extra...".

''KOŞUN, SONRA ÇUKURLARA DOLUŞUN''

Ama o kuşak silinip gidene kadar yaralar kaşınacak tabi, yarın 1 Mayıs. İlla da Taksim. Tamam iktidar bunun önünü açtı, geçen senelerde toplanıldı, ama bu sene mücbir sebep var, ortalık inşaat yeri, müsait değil. Yetkililer diyor ki ''Başka yer seçin.'' ''Hayııır!'' İlla Taksim. Neden? Çünkü siz olmaz dediniz. Başka? Çünkü orası bir simge. Neyin simgesi? Ben söyleyeyim neyin simgesi; solun en güçlü dönemindeki gövde gösterisinde bir takım muhterislerin kitleyi birbirine kırdırarak, faşistlerin bile hayal edemeyeceği bir katliama ortam hazırlamalarının simgesi. Koşun! Meydanı doldurun sonra tepişirken hafriyat için açılan çukurlara doluşun! Devrimin hafriyat şehitleri olun.

''HADİ GİDİN BAŞKA YERDE EYLEŞİN''

Ha bu arada, son 10 yılda Türkiye ekonomik gelişmişlikte 27. sıradan 15. sıraya yükseldi. Demek ki sizi geri bıraktıran Amerika değilmiş, kendi ebleh asker-sivil bürokrasinizmiş. Neyinizi sömürdüler de geri kaldınız? Ortadoğu musunuz, petrolünüz vardı da petrolünüzü mü götürdüler? Afrika mısınız, altınınızı elmasınızı mı çaldılar? Hindistan mısınız, kömürünüzü götürdüler?

Salaklık sizin bürokrasinizdeymiş işte....

Hadi gidin hadiii, başka yerde eyleşin.

Kaynak: Ensonhaber Haber Merkezi