Fikret Orman'ın Club Brugge yorumu

Fikret Orman'ın Club Brugge yorumu

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, UEFA Avrupa Ligi'nde yapılan kura çekiminin ardından açıklamalarda bulundu.

"HAYIRLI OLSUN"

Belçika temsilcisi Club Brugge'ün nispeten iyi bir kura olduğunu ifade eden Orman, "Hayırlı olsun. Beşiktaş dünkü gibi oynarsa, kim gelirse gelsin hiç farketmez. Camia olarak, ülke olarak kenetlenmiş, arkasına desteğini almış bir takım var. Brugge içlerinde daha iyi bir kura gibi görünüyor. Ancak Avrupa'nın 16 takımı arasındaolan herkes kuvettli. Şu an kendi liglerinde liderler. Bizim doğum günümüzde, 19.03'te İstanbul'da oynayacağız. Allah öyle nasip etti. İnşallah halkımızı ve taraftarlarımızı sevindireceğiz." dedi.

"DENİZ ATALAY, BRUGGE'Ü KAFASINA TAKMIŞTI"

Beşiktaş'ın taraftara ihtiyacı olduğunu vurgulayan Orman, "Deniz Atalay Bey, Brugge'e kafayı takmıştı. Liverpool maçında inanılmaz bir atmosfer vardı. Bütün taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Bir sitem etmeden yapamayacağım, Olimpiyat Stadı uzak, gidiş-geliş problem deniyor. Aynı saat, aynı saatlerde ve hafta içerisinde 80 bin kişi doldu. Beşiktaş şampiyonluğa oynuyor, inşallah şampiyon olacak. Çok istiyoruz. Bursaspor ile oynadık 5 bin bilet satıldı. Buradan sitem etmek istiyorum. İlla Avrupa maçları değil, Beşiktaş'ın şampiyonluğa giderken de taraftarlarına ihtiyacı var. Olimpiyat Stadı'nda futbol ortamını tutturamadığımız için Ankara ve Konya'ya gittik. Devamlı deplasmana gidiyoruz. Bu çocukların dinlenmeye, aileleriyle olmaya ihtiyacı var. Sadece güzel maçlardan sonra değil her zaman el ele tutuşmalıyız. Slaven Bilic ve ekibinin, futbolcuların inandığı gibi herkes inanmalı." şeklinde konuştu.

"TOLGAY ARSLAN'I 2 YIL BOYUNCA CANLI İZLEDİK"

Şu ana kadar yapılan transferler hakkında da konuşan Orman, "Sezon sonu yapacağımız 1-2 transferimiz var, gidiyoruz, seyrediyoruz. 'Şurada bir oyuncu boş alalım' diye olmuyor. Tolgay Arslan'ın maçlarını iki senedir canlı olarak izledim. Hocalar izliyor, yönetici arkadaşlar izliyor. Tombaladan çeker gibi transfer yapmamaya dikkat ediyoruz. Milosevic'i göreceksiniz, sakatlıktan sonra o da takıma çok büyük bir katkı verecek. Bunlar uzun analizlerin ardından yapılan transferler. Sahaya çıktıklarında 40 senelik Beşiktaşlı gibiler. Bizim bir ailemiz ve huzurumuz var. Bunu sağlamaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

FİKRET ORMAN, G.SARAY'IN UEFA KUPASINI ATLADI

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden diğer takımlar hakkında da konuşan Orman, "Beşiktaş Kulübü, bütçesel olarak Avrupa'da çok büyük takımın bütçelerine yaklaştı. Brugge'ün bütçesi Beşiktaş'ın bütçesinin yarısı değildir. Stat açılınca bütçe daha da artacak. Sevilla'dan daha büyük bütçeli takımız. Villarreal'den bir çoğundan daha bütçeli takımız. Bu paraları kimse cebinden vermedi. Kulüp yönetiminin organize ettiği sponsorluklardan, stata gelirlerinden gelen paralar. Arkamızda dünyanın en güzel şehri var. Boğaz'da stadımız var. En iyi kamp tesisleri, 122 senelik camiayız ve müthiş taraftarımız arkamızda. Sevilla bu kupayı bizden daha küçük bütçe ile alıyorsa Beşiktaş neden alamasın? Ezeli rakiplerimiz neden almasın. Bu çok ütopik bir şey değil. Bugüne kadar bir tane UEFA Kupası'nın gelmemesi spor yöneticilerinin ayıbı." dedi.

Fikret Orman Galatasaray'ın UEFA Kupasını atladı

"ÖNCELİKLİ HEDEF SÜPER LİG ŞAMPİYONLUĞU"

Öncelikli hedeflerinin Süper Lig şampiyonluğu olduğunu ifade eden Orman, "Biz stadımıza şampiyon olarak çıkmak istiyoruz. UEFA Avrupa Ligi gözümüze perde indiremez. İlk hedefimiz Süper Lig şampiyonluğu. Tarihe geçmek istiyoruz. Stadı olmadan, tüm maçlarını deplasmanda oynayarak şampiyon olmak bir emektir. Oyuncularım da bunun farkında. Alın terimizle yaptığımız stadımıza şampiyon olarak dönmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

"BAŞTA BILIC OLMAK ÜZERE TÜM EKİBİ TEBRİK EDERİM"

Başta Slaven Bilic olmak üzere tüm takımı tebrik eden Orman, "Birinci olarak Necip'ten bahsetmeliyiz. Kendi evladımız. Dİrek olarak kendi mevkisinde oynamamasıan rağmen inanılmaz bir futbol oynadı. Kendisiyle konuştum, alnından öptüm. Opare de çok iyiy oynadı. Tolgay da çok iyi oynadı. Bu iş bir takım oyunu. Biz taraftarımızın parasını iyi oynasınlar diye veriyoruz. herkes alacaklarını istemekte nasıl haklıysa, sahada en iyisini vermek zorundalar. Paralarını hak ediyorlar, biz de helal ediyoruz. Oyuncularımı, hocamı tebrik ettim. Onlar da primi hak ettiler. primlerini ikiye katladık. Çünkü hak ettiklerini düşünüyorum. UEFA'dan alınan para galibiyet için 200 bin euro. Biz dünkü maç sonrası 400 bin euro civarında prim dağıtıyoruz. Ancak çocuklar hak ettiler, bunun yeriydi. Kimse unutmasın biz de taraftarız. Tribünde, eski Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül yanımızda şarkılara eşlik ettik. Bunlar olmaması gerek ama biz de bir taraftarız." dedi.