Filipinler'de tayfun bilançosu: 10 bin ölü

Filipinler'de tayfun bilançosu: 10 bin ölü

Filipinler'in merkezindeki 6 adada etkili olan Haiyan tayfununda can ve mal kaybının felaket boyutlarında olduğu belirtiliyor.

Tacloban Bölge Polis Şefi Elmer Soria, Leyte vilayeti yöneticisi Dominic Petilla'nın, dün akşam saatlerinde kendisine ülkenin merkezindeki Tacloban kentinde ölü sayısının 10 bine yaklaştığını söylediğini bildirdi. 220 bin nüfuslu Tacloban'da sel sularının ağaçların tepelerine kadar çıktığı, çoğu insanın yıkılan binaların enkazlarında ve boğularak öldüğü belirtiliyor.

Haiyan Tayfunu Filipinler'i yıktı geçti

CESETLERE ULAŞAMIYORLAR

Tacloban kenti yöneticilerinden Tecson Lim de, sadece kendi şehirlerinde binlerce ölü olduğunu, 300 – 400 cesede ulaşabildiklerini duyurdu. Lim, "Sokaklarda, sel suları içinde ve evlerin içinde, her yerde ölüler var" dedi.

Samar adasında ise tayfun yüzünden öldüğü kesinleşenlerin sayısının 300 olduğu, 2 bin kadar kişidense haber alınamadığı ifade ediliyor.

Filipinler'de tayfun bilançosu: 10 bin ölü

Leyte vilayetinin yüzde 80'inin yerle bir olduğu, rüzgarın hızının saatte 275 kilometre olarak ölçüldüğü ve 5 – 6 metrelik dalgaların görüldüğü bildirildi. Ülkeyi yıkıp geçen tayfun yüzünden pek çok bölgeye temel hizmetler verilemezken, ücra kesimlerle iletişim sağlanamıyor.

Filipinler'i tayfun vurdu- izle

TAYFUN VIETNAM'A İLERLİYOR

Filipinler'de 4,3 milyon insanın hayatını olumsuz etkileyen ve şimdiye kadar görülmüş en kuvvetli tayfunlardan biri olan 5. kategorideki Haiyan, Vietnam'a doğru ilerliyor.

Tayfunun kuzeydeki Thanh Hoa kentine pazartesi ulaşması bekleniyor.