Filipinli lider suçluları öldürenlere ödül verecek

s

Filipinler'in yeni devlet başkanı Rodrigo Duterte, suçla mücadele kampanyasına katılması için halka çağrıda bulunarak, uyuşturucu liderlerini öldürenlere ödül koydu.

"SİZE MADALYA VERECEĞİM"

Duterte, geçtiğimiz ay kazandığı seçimler kapsamında suç karşıtı kampanyasıyla öne çıkmış ve ve ülkedeki yüksek suç oranını kendi yöntemlerini kullanarak düşüreceğini belirtmişti.

AFP'nin haberine göre Duterte, "Eğer bu kişiler mahallenizdeyse, hemen bizi, polisi arayın. Veya silahınız varsa kendiniz yapın! Ben sizi destekliyorum. Eğer ölümüne savaşırsa, onu öldürebilirsiniz. Size madalya vereceğim" dedi.

"EĞER BU İŞE BULAŞTIYSANIZ SİZİ ÖLDÜRECEĞİM"

Öte yandan madde bağımlılarına da seslenen Duterte, bu kişilerin rehabilite edilemeyeceğini söyleyerek, "Eğer bu işe bulaştıysanız sizi öldüreceğim" ifadelerini kullandı. Duterte, uyuşturucu çetesi liderlerini öldürenlere ise yaklaşık 107 bin dolar ödeyeceğini açıkladı.

Uyuşturucu ticareti yapan daha düşük profilli kişiler için ise küçük miktarlar ödeyeceğini belirtti. Duterte, suç karşıtı kampanyasının 'kanlı bir savaş' olacağını söylemişti. İnsan hakları örgütleri Duterte'nin yürüttüğü politikayı eleştirirken, tehlikeleri konusunda da uyarıda bulunuyor.