Filistin Devlet Başkanı Abbas Vatikan’da Papa ile görüştü
AA

abbas

Resmi temaslar ve çeşitli etkinliklere katılmak için iki gündür Roma’da bulunan Abbas, sabah Roma’nın komşusu Katoliklerin ruhani merkezi Vatikan’a giderek Papa Franciscus ile baş başa görüşme gerçekleştirdi.

GÖRÜŞME SAMİMİ GEÇTİ

Görüşmeye ilişkin İtalyan basınına sızan bilgilerde, yaklaşık 20 dakika süren buluşmanın oldukça samimi bir havada geçtiği, iki liderin birbirlerine espriler yaptıkları ifade edildi.

"SENİN BARIŞ MELEĞİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM ABBAS"

İkilinin görüşmesinde Papa Franciscus’un Abbas’a, "Senin bir barış meleği olduğunu düşünüyorum. Barış meleği savaşın bütün kötü ruhlarını dağıtır" dediği ve bir barış meleği madalyası verdiği belirtildi.

Abbas’ın görüşmede Papa Franciscus'u daha da genç gördüğünü söylediği ve ayrılırken de "Yarın meydanda görüşürüz" ifadesini kullandığı kaydedildi.

VATİKAN BAŞBAKANI İLE BİR ARAYA GELDİ

Mahmud Abbas’ın başkanlık ettiği Filistin heyeti, Papa ile görüşmenin ardından Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Pietro Parolin ile bir araya geldi. Filistin Devlet Başkanı Abbas, yarın Aziz Petrus Meydanı’nda 19. yüzyılda yaşamış iki Filistinli rahibe Marie-Alphonsine Danil Ghattas ile Mariam Baouardy’nin azize ilan edilmeleri törenine katılacak.

Vatikan, hafta içinde yaptığı açıklamayla Filistin ile iki eşit devlet statüsünde geniş kapsamlı anlaşma imzalayacağını bildirmiş ve bunun Filistin’i devlet olarak tanıma anlamına geldiğini kabul etmişti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)