Filistin'de Üçüncü İntifada - İzle

batı şeria intifada

Mescid-i Aksa, Ramallah, Batı Şeria ve Ramallah ile Kudüs arasındaki Kalandiya bölgesinden on binlerce insanın Gazze'ye doğru yürüyüşe geçmesi ile "Üçüncü İntifada" yorumları yapıldı.

İntifada nedir? - Tıkla

Yürüşlere engel olmak isteyen İsrail askerlerinin ateş açması sonucu iki Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail polisi ile Gazze katliamına karşı sivil direnişe geçen Filistinliler arasında büyük çatışmalar yaşanıyor. Batı Şeria'da 2 Filistinli genç İsrail askerleri tarafından vurularak öldürüldü.

Ramallah'ta Kalandiya bölgesinde 20 binden fazla Filistinli Gazze'ye destek olmak ve İsrail'e karşı direnmek için sokağa döküldü.

Filistin'de Üçüncü İntifada İZLE

ONLARCA FİLİSTİNLİ YARALANDI

Bölgeden bildiren BBC muhabiri, İsrail askerlerinin çatışmalarda en az bir Filistinli'yi öldürdüğünü, 110 Filistinli'yi de yaraladığını aktarıyor.

İsrail ordusu ise göstericilerin güvenlik güçlerine taş ve yangın bombası attıklarını ve yolları, ateşe verdikleri tekerleklerle kapattıklarını söylüyor.

Çatışmalar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek isteyen binlerce Filistinlinin, Ramallah'tan Kudüs'e ilerlemesi üzerine çıktı.

İSRAİL ORDUSU GERÇEK MERMİ KULLANIYOR

İsrail askerlerinin, Kadir gecesi dolayısıyla Mescid-i Aksa'ya gitmek isteyen binlerce Filistinli'ye engel olduğu bildiriliyor.

BBC muhabiri, İsrail güvenlik güçlerinin göstericilere plastik ve gerçek mermiyle müdahale ettiğini aktardı.

İsrail ordusu, Batı Şeria'nın Nablus, Beytüllahim ve Tul Kerim kentlerinde de çatışma çıktığını duyurdu.