Film sahnelerini aratmayan kuyumcu soygunu
DHA

Olay, Bahçeşehir'de bulunan bir kuyumcuda meydana geldi. Araçlarıyla kuyumcunun önüne gelen silahlı 3 soyguncudan 2'si, kuyumcudan içeri girdi. Döviz bozdurmak istediklerini söyleyen soyguncular, silahla etkisiz hale getirdikleri kuyumcu çalışanının ellerini bağladı.

Film sahnelerini aratmayan kuyumcu soygunu VİDEO

SİLAHLA DURDURMAYA ÇALIŞTI

Bu sırada evinde olan kuyumcu Alper Karaarslan, cep telefonundan iş yerinin güvenlik kamera görüntülerini izlediği sırada olayı gördü. Silahını alan Karaarslan, polisi arayarak iş yerine doğru koştu. Soyguncuların hala içeride olduğunu gören kuyumcu, çalışanına zarar gelmemesi için bir süre dışarıda bekledi. Karaarslan, soyguncular dışarı çıktıklarında kaçmalarını önlemek için arkalarından silahla ateş etti.

Film sahnelerini aratmayan kuyumcu soygunu

BİRİ YAYA, DİĞERLERİ ARAÇLA KAÇTI

Paniğe kapılan soygunculardan biri yaya kaçarken, diğer iki soyguncu da geldikleri araçla olay yerinden kaçtı. Bu sırada hırsızlar soygun için getirdikleri sırt çantasını, olay yerinde bıraktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, olay yeri inceleme ekipleri kuyumcu ve çevresinde incelemelerde bulundu.

Film sahnelerini aratmayan kuyumcu soygunu

EVDE KAMERAYLA İZLERKEN GÖRDÜ

Yaşanan olayı anlatan kuyumcu Alper Karaarslan ,"Evde kamera görüntülerini izliyordum. Elemanımın etkisiz hale getirildiğini gördüm. Koştum geldim. Çalışanım zarar görmesin diye içeri girmedim. Soyguncular çıkınca arkalarından bir şarjör mermi boşalttım. Bir an önce yakalanmalarını istiyorum." diye konuştu.

Film sahnelerini aratmayan kuyumcu soygunu

SOYGUN ANLARI KAMERADA

Kuyumcu soygununun güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde soyguncuların yüzlerine plastik insan yüzü maskesi taktığı ve silah seslerini duyunca panik halinde kaçtıkları görülüyor.  Görüntülerde ayrıca kuyumcu sahibi ve çalışanının, yoldan geçen bir polise bağırdıkları duyuluyor.

Günün önemli gelişmeleri VİDEO

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)