Finlandiyalı gençler sünnet olmak için Türkiye'ye geldi

fn

Finlandiya'da çocukluk arkadaşı olan Mihael Antonese(21), Olavi Davit Tran (20) ve Likka Rova (21), yaklaşık 4 yıl önce Müslümanlığı seçti. İlk olarak isimlerini Mikail, Davut ve İsak olarak değiştirdiler.

SÜNNET OLMAK İÇİN TÜRKİYE'YE GELDİLER

Dini vecibelerini yerine getirerek namaz kılmaya, oruç tutmaya başlayan gençler, sünnet olmak için arayışa girdi. Ülkelerindeki birkaç sağlık kuruluşuna başvuran, ancak bu operasyonu bilmedikleri yönünde yanıt alan gençler, Türk arkadaşlarının yardımıyla Helsinki'de yaşayan ve Helsinki Belediye Meclis üyesi olan, aynı zamanda Göçmen Komisyonu üyeliği yapan Trabzonlu işadamı Yakup Yılmaz'a ulaştı.

Finlandiyalı gençlerin sünnet için kendisinden yardım istemesi üzerine Trabzon'daki yakınlarıyla bağlantıya geçen Yılmaz, Finlandiyalı 3 gencin yol ve otel masraflarını karşılayarak onları Trabzon'a gönderdi. FinlandiyaMüslüman gençleri havaalanında işadamı Yılmaz'ın öğretmen kardeşi Abdullah Yılmaz karşıladı.

Finlandiyalı gençler sünnet olmak için Türkiye'ye geldi

''OLDU DA BİTTİ MAŞALLAH'' SLOGANLARI ATILDI

Finlandiyalı gençler, dün Opr. Dr. Ömer Fatih Çelik'in gerçekleştirdiği operasyonla "Oldu da bitti maşallah" sloganları arasında sünnet oldu. Gençler, mutluluklarını dile getirdi.

Finlandiyalı gençler sünnet olmak için Türkiye'ye geldi