Firari darbeci astsubay aranıyor
Ajanslar

2

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik saldırıdaki en önemli isimlerden biri Hava Astsubay Zekeriya Kuzu oldu.

CEMAATİN İMAMI OLAN KUZU 'EN TEHLİKELİ İSİM'

Polisin araştırmalarından ve gözaltındaki MAK timi askerlerinin verdiği ifadelerden, saldırıyı Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'le birlikte, cemaatin Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki 'imamı' olan MAK timi komutanı Astsubay Zekeriya Kuzu'nun organize ettiği belirlendi. Saldırıya katılan özel eğitimli MAK timlerini bizzat Astsubay Kuzu'nun seçtiği öğrenildi.

FOTOĞRAFI ARAMA YAPANLARA GÖNDERİLDİ

Polisin elindeki firari askerlere ait fotoğraflar arasında da görüntüsü bulunmayan Astsubay Zekeriya Kuzu'nun fotoğrafı da, Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda arama yapan ekiplere verildi. Bu fotoğraf, yine operasyonun yönetildiği kriz merkezine ulaştırıldı.

EN TEHLİKELİ FİRARİ, ÇATIŞMAYA GİREBİLİR

Ekipler de en önemli firari asker durumunda olan Zekeriya Kuzu için özellikle uyarıldı. En tehlikeli firari olarak çatışmaya girebileceği ifade edildi.

Firari darbeci astsubay aranıyor

ANA JET ÜSSÜNÜN PAŞASI

Hava Astsubay Zekeriya Kuzu'yla ilgili çarpıcı bilgilerde ortaya çıkmaya devam etti. Rütbesi düşük olmasına rağmen Astsubay Zekeriya Kuzu'nun, Çiğli 2'nci ana jet üssünde cemaat üyesi tüm askerlerin rütbesi ne olursa olsun başında olduğu anlaşıldı. Astsubay Zekeriya Kuzu'nun üsteki lakabının da 'paşa' olduğu öğrenildi. Üsteki en önemli birimlerden Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timi komutanı olan Zekeriya Kuzu'nun, ayrıca diğer birimlerden de sorumlu olduğu, personele dair kararlarda etkili olduğu ifade edildi.

BORDO BERELİLER PEŞİNDE

Muğla- Denizli karayolu Gazeller Mevkii'ndeki dağlık ve ormanlık alanda eli silahlı askerlerin gezindiği ihbarıyla, bordo bereli askerlerin katılımıyla operasyon başlatıldı. 40'ı Marmaris Şehir Stadı'na inen iki helikoptere binen, 20'si ise karadan yola koyulan toplam 60 bordo berelinin katılımıyla bölgede operasyon başlatıldı.

Firari darbeci astsubay aranıyor