Fırat Çakıroğlu ve Özgecan anısına futbol turnuvası
İHA

fırat çakıroğlu

İzmir’deki Ege Üniversitesi’nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada yaşamını yitiren Ülkü Ocakları’nın okul sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu anısına Ayazağa Spor Kulübü Mustafa Sarıgül Tesisleri’nde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Ülkü Ocakları mensupları tarafından futbol turnuvası düzenlendi. Toplam 5 hafta sürecek turnuvanın ilk maçına eski futbolcu ve MHP Merkez Yönetim Kurulu üyesi Saffet Sancaklı hakemlik yaptı. Sahaya çıkan futbolcular, ilk olarak İstiklal Marşı okudu, ardından da bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

FIRAT VE ÖZGECAN'IN İSİMLERİ ALTINDA OYNADILAR

Maçın ilk düdüğüyle beraber “Fırat Yılmaz Çakıroğlu” ve “Özgecan Aslan” isimli iki takım sahada top koşturmaya başladı. Maçı desteklemeye gelen vatandaşlar tribünlerde, “Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu” şeklinde tezahüratlar attı. Öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun posteri maçın oynandığı halı sahanın duvarına asıldı. Toplam 5 hafta sürecek turnuva sonunda katılımcılara plaket verileceği öğrenildi.

SAFFET SANCAKLI HAKEM OLDU

Maç öncesinde konuşma yapan Saffet Sancaklı, “Bu akşam burada toplanmamızın nedeni şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu adına düzenlenen futbol turnuvası. Bu turnuvada hem şehidimizi anacağız, hem de İstanbul Ülkü Ocakları’nın düzenlediği bu turnuvada üniversitelerde şiddeti sahada spor yapan sosyal ve kültürel alanda etkili olan Ülkü Ocakları var. Bunu herkes böyle bilsin. Bugün güzel bir şey daha yaptı arkadaşlarımız. Takımın birisinin adı Fırat Çakıroğlu, bir tanesinin adı Özgecan. Şimdi burada hep beraber top oynayacağız ben de hakemlik yapacağım. Türkiye’nin ciddi manada sükunete ihtiyacı var, ciddi manada kardeşliğe ihtiyacı var. Ülkü Ocakları bunun başını çekiyor bunu herkes bilsin” dedi.

Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ise, “İstanbul Ülkü Ocakları olarak gençlerimizi spora yönlendirmek, şiddetten de uzak tutmak, her türlü kavga ortamından uzak tutmak ve bir yandan şehrimizde birçok gencimiz uyuşturucu batağına yönlenmişken onlara bir nebze de olsa spora teşvik etmek amacıyla bugün şehidimiz Fırat Çakıroğlu anısına bir futbol turnuvası düzenledik” diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)