Fırat Kalkanı gazisi Zeytin Dalı'nda şehit düştü
ensonhaber.com

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütü unsurlarına karşı gerçekleştirilen operasyonda 25 yaşında kahramanca şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Yunus Emre Doğan, memleketi Kilis'te toprağa verildi.

CENAZEYİ BİNLER UĞURLADI

Polateli'nin Yılanca köyündeki camide düzenlenen törene; şehidin babası Hanifi, annesi Gülizar Doğan ile kardeşleri, memleketlileri ve sevenleri onu son yolculuğuna uğurladı.

Fırat kalkanı gazisi Zeytin Dalı'nda şehit düştü - GALERİ

Fırat Kalkanı gazisi Zeytin Dalı'nda şehit düştü

Fırat kalkanı gazisi Zeytin Dalı'nda şehit düştü VİDEO

"HAİNLERİ SEVİNDİRMEYİN"

Tören sırasında şehit yakınları tabuta sarılarak gözyaşı dökerken, bazı şehit yakınları da "Üzülmeyin, o şehit oldu. Hainleri sevindirmeyin" diye teselli etti.

"EL BAB'A GİTTİN YARALANDIN..."

Şehit Uzman Çavuş'a ilişkin bir gerçek de cenaze töreni sırasında ortaya çıktı. Yunus Emre Doğan'ın Fırat Kalkanı harekatında yaralanarak gazi olduğu, arından Afrin'de şehit düştüğü belirtildi.

Tören sırasında zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayan baba Hanifi Doğan, oğlunun tabutuna sarılarak, "El Bab'a gittin yaralandın. Senin görevini ben tamamlayacağım, o dağlara ben gideceğim." dedi.

Fırat Kalkanı gazisi Zeytin Dalı'nda şehit düştü

"VATANSIZ OLUNMAZ"

Köy meydanında gözyaşı döken bazı şehit yakınlarına seslenen yaşlı bir vatandaş da 1998 yılında oğlunun şehit düştüğünü dile getirerek, "Acınızı paylaşıyorum. Ben de şehit babasıyım. Bizi yıldıramazlar. O imansızlar bizi yıldıramazlar. Ben de Mustafamı kaybettim. Kader arkadaşıyız, acını paylaşıyorum. Düşmanı sevindirmeyelim, Allah ordumuza, devletimize güç versin. Allah kahraman ordumuzu karada, havada muzaffer etsin. Sizden de tek isteğim dik durun, hainleri sevindirmeyin. Anasız olur, babasız olur, evlatsız da oluyormuş ama vatansız olunmaz. O yüzden dik durup o hainler sevindirmeyeceğiz." diye konuştu.

Öte yandan, tören sırasında şehidin akrabası Ali Doğan da sarıldığı şehidin fotoğrafını bir an olsun elinden bırakmadı.

"VATAN SAĞOLSUN"

Şehidin ağabeyi Mustafa, tabutun başına gelerek, "Ölüm sana yakışmadı ama sen artık şehitsin." diye seslendiği tören sırasında şehidin kardeşi Sedat ise "Hakkını helal et, vatan sağolsun." dedi.

Törene katılan bakanlardan Abdulhamit Gül'ün de bazı askerler gibi duygulandığı ve gözyaşlarına hakim olmaya çalıştığı görüldü.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Yunus Emre Doğan'ın cenazesi, törenin ardından Yılanca köyü mezarlığında defnedildi.