Fortnite'ta tehlikeli bir güvenlik açığı bulundu
ensonhaber.com

Oyun geliştiricisi Epic Games tarafından piyasaya sürülen Fortnite, kısa süre sonra en çok oynanan oyunlar sıralamasında zirveye oturdu. Oyunun bu kadar popüler olması, Fortnite'ı haliyle hacker'ların bir numaralı hedefi haline getiriyor. Oyunda bulunan en son güvenlik açığı, kötü niyetli kişilerin, oyuncuların mikrofonlarını dinlemeye kadar birçok verilerine erişmesini sağlıyor.

fortnite

Araştırma şirketi Check Point Software Technologies tarafından keşfedilen güvenlik açığı, bilgisayar korsanlarının, kullanıcıların kişisel hesaplarını görmelerine, mikrofonlarını gizlice dinlemek için kullanmalarına ve oyun içi eşyaları satın almalarına kadar birçok bilgiye erişmelerine izin veriyor.

fortnite

Hedef oyuncunun hesabına erişebilmek için öncelikle kötü niyetli bir e-posta gönderen bilgisayar korsanları, oyuncuların e-postadaki kötü niyetli bağlantıya tıklamalarını sağlıyor ve bilgilerini ele geçiriyor. Hackerlar daha sonra oyuncunun hesabındaki kredi kartı bilgileri dahil bütün bilgilere erişebiliyor.

fortnite

Bütün bu işlemleri Epic Games'in kullanıcı hesaplarındaki bir açıktan faydalanarak yapan korsanlar, oyuncuların bilgilerini çalıyor. Söz konusu güvenlik açığını kısa bir süre önce düzelten Epic Games, bilinmeyen kaynaklardan gönderilen e-postalara karşı dikkat edilmesi gerektiğini söyledi

epic games

Güvenlik şirketleri, oyuncuların Epic Games hesaplarına iki faktörlü kimlik doğrulaması eklemeleri gerektiğini söylüyor. İki faktörlü kimlik doğrulaması sayesinde, kullanıcılar hesap şifresini doğru girdiği taktirde bile kod içeren bir e-posta doğrulaması yapmaları gerekiyor.