Fotoğrafı montajlanan Hint terörist olarak lanse edildi

Fransa'nın başkenti Paris'te yaşanan terör saldırısının ardından teröristlerle ilgili ortaya yeni bilgiler çıkmaya başladı. Ancak Türkiye'deki terör saldırılarında yapılan sosyal medya yalanları gibi, Fransız gündeminde de selfie'si montajlanan Hint bir kişinin terörist olarak lanse edilmesi yer aldı.

FOTOĞRAFININ MONTAJLANDIĞINI GÖRÜNCE ŞOKE OLDU

Veerender Jubbal isimli kişi,  Paris'teki terör saldırılarının ertesi günü sabah "kabusa" uyandı. Sosyal medyaya girdiğinde kendini bir anda Paris'teki terör saldırısının sorumlusu olarak gören binlerce paylaşımla şoke oldu.Fotoğrafı montajlanan Hint terörist olarak lanse edildi

"BENİ PARİS SALDIRISININ SORUMLUSU GİBİ GÖSTERİYORLAR"

Aslen Hindistanlı olan Jubbal'ın aslında bir Kanada vatandaşı olduğu öğrenildi. Veerender Jubbal, bu olay üzerine, Twitter adresinden fotoğrafı hakkında açıklamada bulundu:

"İnsanlar benim selfie'mi editleyip, photoshopla'yıp beni Paris saldırılarının sorumlusu gibi gösteriyor"

FOTOĞRAFIN ORİJİNALİNDE ELİNDE İPAD VAR

Orijinal fotoğrafta elinde bir iPad'le banyo aynasının karşısında selfie çektiren Jubbal'ın fotoğrafında iPad silinip yerine Kur'an eklenmiş. Üzerine intihar saldırganlarının kullandığı bombalı yelek giydirilmiş ve yanında görülen priz de bombanın mekanizması gibi gösterilmişti.

Fotoğrafı montajlanan Hint terörist olarak lanse edildi