Francisco Gonzalez: Türkiye'de kriz olursa dünyada da olur

a

Garanti Bankası'nın çoğunluk hissesine sahip olan İspanyol bankası BBVA'nın 2014 yılı rakamlarını bugün açıklaması sebebiyle basın toplantısı düzenleyen Gonzalez, Türkiye ile ilgili yöneltilen sorulara da cevap verdi.

TÜRKİYE'DE KRİZ OLURSA...

Gonzalez, "Eğer Türkiye'de önemli bir kriz olursa, tüm dünyada olur. Türkiye istikrarlı olmazsa dünyanın büyük bir kısmı da olmaz" dedi.

"ÇIKMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ"

Türkiye'de önemli bir ekonomik kriz olasılığını çok düşük gördüklerini söyleyen Gonzalez, BBVA'nin Garanti Bankası'nda "çok iyi bir yatırım yaptığını" belirterek, "Hiçbir şekilde buradan çıkmayı düşünmüyoruz. Tam tersine zamanla buradaki payımızı daha da artırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

YUNANİSTAN'DA EKONOMİK GELİŞMELER

Gonzalez ayrıca, Yunanistan'da yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte yaşanan ekonomik gelişmeleri de değerlendirerek şunları söyledi; "Yunanistan, borç durumuyla ilgili Avrupa ile gerçek ve sürdürülebilir bir anlaşmayı hızlı bir şekilde yapmak zorundadır. Gerçek şu ki; Yunanistan'ın parası bitiyor, ne yatırım yapıyor ne de istihdam sağlıyor. Her geçen gün daha da kötü. Diğer yandan şunu da belirtmek gerekir ki; avronun geleceği Yunanistan'a bağlı değil."

Yunanistan ile İspanya'nın kıyaslanamayacağını vurgulayan BBVA Başkanı, "Birbiriyle hiç alakası olmayan ülkeler. İspanya, Yunanistan'dan 5 kat daha büyük bir ülke. Finans sistemi de Yunanistan'ın 7 kat üstünde" dedi.