Fransa beş siteyi mahkeme kararı olmaksızın kapattı

fransa

Fransa'da hükümete, "terör eylemi" planladıkları veya bu tür faaliyetleri savundukları düşünülen ya da uygunsuz çocuk resimleri yayan siteleri mahkeme kararı olmaksızın kapatma yetkisi verildi.

Fransa İçişleri Bakanlığı elindeki yeni yetkileri kullanarak dün, "terörü" desteklediğini belirttiği beş internet sitesini mahkeme kararı olmaksızın kapattı. İnternet hizmeti sağlayıcılarına kararı uygulamaları için 24 saat tanındı.

YÜZLERCE SİTE TEMİZLENECEK

İçişleri Bakanlığı yetkilileri video veya bildirilerle "terörü savunan" yüzlerce sitenin temizlenmesi hamlesinin henüz ilk aşamalarında olduklarını ifade ediyor.

Söz konusu yetkiler geçen yıl Fransa Farlamentosu tarafından onaylanan önlemler arasında yer alıyor. İnternet siteleri ilk kez mahkeme sürecinden geçilmeden kapatılıyor.

KAPATILAN SİTELERE KIRMIZI EL

Kapatılan sitelere girenler İçişleri Bakanlığı'nın sayfasına yönlendirilecek ve karşılarına büyük bir kırmızı el görüntüsü çıkacak.

Ocak ayında Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'ya düzenlenen saldırı ardından, Fransa'nın da dahil olduğu 11 Avrupa ülkesinin İçişleri Bakanları, yayımladıkları ortak bildiride internetin giderek artan ölçüde nefret ve şiddeti alevlendirmek için kullanılmasından duydukları kaygıyı dile getirmişti.

Avrupalı bakanlar internetin özgür bir ifade ortamı olarak kalacağını ama bu şekilde suistimal edilmesinin de engelleneceğini bildirmişlerdi.

Anti Siyonist karikatürler yüzünden tutuklandı

Fransa beş siteyi mahkeme kararı olmaksızın kapattı