Fransa'da doğan ilk pandanın ismi Brigitte Macron olacak
Özel Haber

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un eşi Brigitte Macron, soyu tükenmekte olan hayvanlardan olan ve Fransa’da ilk kez geçen cuma günü Beauval’daki bir hayvanat bahçesinde dünyaya gelen bir pandanın isim annesi olacak.

Fransa'da doğan ilk pandanın ismi Brigitte Macron olacak

First Lady, Fransa’ya Çin tarafından ödünç verilen Huan Huan isimli 9 yaşındaki pandanın doğum yapmasının ardından hayvanat bahçesi yöneticilerini arayarak tebrik etmişti.

İSMİ VERİLECEK

2012 yılında Fransa’ya Çin tarafından 10 yıllığına ödünç verilen iki dev pandanın yavrusuna bu ülkenin yetkilileri tarafından verilecek ismi onaylayacak.

Hayvanat bahçesi yöneticileri, First Lady’nin daha önce ailesiyle birlikte çeşitli kereler Huan Huan ve Yuan Zi isimli panda çiftini ziyaret ettiğini, çiftin yeni dünyaya gelen yavrusunu da ziyaret edeceğini ancak bunun tarihinin henüz belirlenmediğini duyurdu.

Fransa'da doğan ilk pandanın ismi Brigitte Macron olacak

İNSANİ YARDIM PROJESİ

Brigitte Macron, iki hafta önce hafta Elysee Sarayı’nda, Harvard Üniversitesi’nin “Yılın En Yardımsever İnsanı” seçtiği Amerikalı şarkıcı Rihanna ile bir araya gelerek eğitim konusunda küresel bir insani yardım projesi hakkında görüşmüştü.

Fransa'da doğan ilk pandanın ismi Brigitte Macron olacak

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Bu arada ülkede yolsuzluk ve usulsüzlüklere karşı farkındalık kampanyaları düzenleyen Ulusal Eşitlik Derneği yaptığı açıklamada, resmi statüsü bulunmayan "First Lady" için yasal çerçeve belirlenmesi ve bütçeden pay ayrılması yönünde devam eden komisyon çalışmalarına karşı çıkarak, başlattığı online imza kampanyasına 120 bin kişiden destek geldiğini duyurdu.