Fransa'da eylemler bitmiyor
ensonhaber.com

Eyleme katılanlar, ellerinde hükümet politikalarını protesto eden pankartlarla Bastille Meydanı'ndan Republique Meydanı'na kadar yürüdü.

Fransa'da eylemler bitmiyor

Mitingin yapıldığı Republique Meydanı'nda katılımcılara hitap eden Boyun Eğmeyen Fransa Hareketi lideri Jean-Luc Melenchon, hükümetin çıkardığı Çalışma Yasası Reformunu eleştirerek, "Bu insanlar, bizim inşa ettiğimiz her şeyi yıkıyorlar." dedi.

"CUMHURİYET SAVAŞI"

Çalışma Yasası Reformuna karşı sendikalarla birlikte hareket edeceklerini vurgulayan Melenchon, bunun "sadece sosyal bir savaş olmadığını, bir cumhuriyet savaşı" olduğunu kaydetti.

Fransa'da eylemler bitmiyor

Mitinge polise göre 30 bin kişi, organizatörlere göre ise 150 bin kişi katıldı.

HALK MACRON'A TEPKİLİ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Çalışma Yasası Reformuna ilişkin kararnameyi dün Elysee Sarayı'nda yapılan Bakanlar Kurulunun ardından imzalamıştı.

Macron, imza sırasında yaptığı kısa açıklamada, Fransa'da Beşinci Cumhuriyet boyunca hiç bu boyutta bir reform gerçekleştirilmediğini söylemişti. Hükümetin reformu Ulusal Mecliste oylanmadan kararname ile yasalaştırma kararı kamuoyunda tepkilere yol açmış ve çalışanlar, Çalışma Yasası Reformunu protesto için bugüne kadar ülke çapında iki kez meydanlara inmişti.

Fransa'da eylemler bitmiyor

Fransa'da eylemler bitmiyor