Fransa'da markette rehine krizi
ensonhaber.com

Fransa İçişleri Bakanlığı Twitter'dan yaptığı açıklamada ülkenin güneyindeki Trebes kasabasında bulunan bir süpermarkete güvenlik güçlerinin operasyon düzenlediğini duyurdu.

8 REHİNE VAR

Fransız basını süpermarkette ateş açıldığını ve bir rehine krizinin yaşandığını belirtiyor.

Yerel saatle 11.15'te 'Super U' adlı süpermarkete girdiğini ve ardından silah sesleri duyulduğunu söyledi. Yetkililer markette sekiz kişinin rehin olarak tutulduğunu açıkladı. Saldırganın kimliği henüz açıklanmazken DEAŞ mensubunun Faslı olduğu belirtildi.

Fransa'da markette rehine krizi

2 ÖLÜ 12 YARALI

Rehine krizinin meydana geldiği süpermarkette bulunanların 12'sinin yaralı olduğu da yetkililer tarafından aktarılan bilgiler arasında yer alırken, Fransız polisi rehinelerin bir kısmını kurtardığını, DEAŞ mensubu saldırgan ile reslim olması yönünde pazarlık yapıldığını açıkladı.

Bununla birlikte operasyonlar sırasında bir kişinin öldürüldüğünü açıkalyan Yerel polis şefi Jean-Valery Lettermann "Maalesef 1 kişinin öldüğünü tahmin ediyoruz. Ancak alana kontrol etmesi için doktor getiremiyoruz" dedi. Ayrıca olayda bir kişinin de ağır yaralı olduğu açıklandı. Açıklamanın hemen sonrasında gelen yeni bir güncelleme ile Güvenlik kaynakları ölü sayısını 2 olarak belirtti.

6 EL ATEŞ AÇILDI

Fransız savcılar olayla ilgili terör saldırısı soruşturması başlatırken, öldürülen kişinin terörist mi yoksa rehinelerden biri mi olduğu henüz bilinmiyor.

Bölgedeki görgü tanıkları içerden 6 el ateş açıldığını belirtirken, ölü sayısının iki olduğunu belirtti.

Fransa'da markette rehine krizi

POLİS VURULDU

Güvenlik kaynakları rehine krizinin yaşandığı kasabaya 15 dakika uzaklıktaki Carcassonne kasabasında da rehine krizinden önce bir polis memurunun ateşli silahla vurulduğunu belirtti.

Bu iki olayın bağlantılı olup olmadığı henüz bilinmezken, Fransa İçişleri Bakanı da bölgeye hareket etti.

Fransa'da markette rehine krizi

SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

Fransa'da polis operasyonunun gerçekleştirildiği sırada DEAŞ mensubu saldırganın öldüldüğü, operasyonun tamamlndığını açıklandı.

DEAŞ ÜSTLENDİ

Bu arada savcılar Trebes'teki rehin alma eylemini gerçekleştiren kişinin DEAŞ mensubu bir kişi tarafından gerçekleştirdiği belirtildi.

DEAŞ açıklamasınına rdından harekete geçen terör önleyici özel birlikler markete yönelik operasyon gerçekleştirdi.

Fransa'da markette rehine krizi

PARİS TERÖRİSTİNİN BIRAKILMASINI İSTİYOR

Fransız BFM TV saldırganın 2015'te Paris'teki saldırıların zanlısı Salah Abdeslam'ın bırakılmasını istediğini duyurdu. Polisler ile müzakere için talebinin bu olduğunu açıkladı.

13 Kasım 2015 tarihinde,Paris'teki kafeler,  Bataclan kulübü ve Fransa Ulusal Stadyumu'nda gerçekleştirilen silahlı ve bombalı terör saldırılarında 130'dan fazla kişi ölmüş, 350'den falza kişi yaralanmıştı. Saldrıganlar IŞİD üyesiydi. Saldırıların hayatta kalan tek zanlısı Salah Abdeslam'dı.