Fransa'da Türk heykeltıraşlara ödül

festival

Valloire-Galibier' de Turizm Müdürlüğü tarafından her yaz düzenlenen Uluslararası Saman ve Ot heykel yarışmasına katılan Türk sanatçılar Heykeltıraş Varol Topaç ve Ünal Kuş ödül aldı.

GENÇ HALK ÖDÜLLERİNİN SAHİBİ OLDULAR

Topaç ve Kuş, Türkiye takımı olarak gerçekleştirdikleri "amazing spider" isimli çalışmalarıyla, Jüri tarafından 2. lik ödülü ve ayrıca yarışma alanına konulan oy sandıklarına oy veren gençlerin en çok oyunu alarak genç halk ödüllerinin sahibi oldular.

HALKA AÇIK BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRDİLER

Bu boyutlarda heykellerin gerçekleştirildiği ve malzeme olarak saman ve otun kullanıldığı tek Uluslararası Uygulamalı Heykel yarışması olduğu bilinen yarışmada sanatçılar çalışmalarını 8 Temmuz -13 Temmuz arasında uygulamalı olarak Valloire' de halka açık alanda gerçekleştirdiler.

AÇIK HAVA SERGİSİ YAZ SONUNA KADAR DEVAM EDECEK

Saman malzemesiyle heykel yapımının çok fazla yaygın olmadığı yarışmanın bu yıl üçüncüsü gerçekleşti. Dünyada sayılı ülkede nadir etkinliklerden olan saman ve ot heykel yarışmasında gerçekleştirilen heykellerin boyutları oldukça büyük. Örneğin 2.lik ödülü alan Varol Topaç ve Ünal Kuş' un çalışması yaklaşık olarak 10x16x 2.6 mt.. Yarışma sonucu ortaya çıkan heykellerin geceleri farklı renkli ışıklarla aydınlatıldığı açık hava sergisi yaz sonuna kadar devam edecek.