Fransa'dan İtalya'ya: İyi ajitasyonlar
ensonhaber.com

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, resmi ziyarette bulunduğu Mısır'ın başkenti Kahire'de gazetecilere yaptığı açıklamada, İtalya Başbakan Yardımcısı Luigi Di Maio ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini'nin açıklamalarına yanıt verdi.

"İtalyanlar çok büyük bir halk ve bizim dostumuz. Onlar tarihine yakışan liderler hak ediyor." ifadelerini kullanan Macron, Di Maio ve Salvini'nin sözlerinin hiçbir anlamı olmadığını belirtti.

"ONLARA İSTEDİKLERİ CEVABI VEREMEM"

Macron, "Onlara (Di Maio ve Salvini) istedikleri cevabı vermem. Bunu yapmayacağım. Size iyi şanslar, iyi ajitasyonlar ve iyi yolculuklar, ben (İtalya Başbakanı Giuseppe) Conte'yi muhatap alıyorum." dedi.

Fransa'dan İtalya'ya: İyi ajitasyonlar

İtalyan ve Fransız siyasetçilerin, son haftalarda yaptıkları açıklamalar gerginliğe neden olmuştu.

İTALYA'NIN AÇIKLAMASI

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, "Fransa'nın, BM Güvenlik Konseyi'ndeki koltuğu AB'ye verilmeli. Eğer Fransa, BM Güvenlik Konseyi'ndeki yerini kullanılabilir bir hale getirmek istiyorsa bunu konuşalım ve Avrupa bağlamında yapalım." demişti.

Fransa'dan İtalya'ya: İyi ajitasyonlar

İtalya Başbakan Yardımcısı Luigi Di Maio da "Bugün bazı insanlar (göçmen) Afrika'dan ayrılıyorsa bunun nedeni, başta Fransa olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinin onlarca Afrika ülkesini sürekli sömürmesidir." ifadelerini kullanmıştı. Fransa, bunun üzerine İtalya'nın Paris Büyükelçisi Teresa Castaldo'yu Dışişleri Bakanlığı'na çağırmıştı.

İçişleri Bakanı Matteo Salvini'nin, Sarı Yelekliler'e destek veren ifadelerine Fransa hükümeti sert tepki göstermişti.

Günün önemli gelişmeleri VİDEO