Fransız hükümetinden Sarı Yelekliler'e suçlama
AA

Fransa Hükümet Sözcüsü Benjamin Griveaux, gösterilere devam eden Sarı Yelekliler'in siyasi bir mücadelenin içerisinde olduklarını belirterek, onları hükümeti düşürmeyi istemekle suçladı.

Griveaux, yeni yılın ilk bakanlar kurulu toplantısının ardından, basına açıklamalarda bulundu.

SİYASİ MÜCADELE

Sözcü, "siyasi bir mücadelenin içerisinde" olmakla suçladığı Sarı Yelekliler'in hükümeti düşürmeyi istediğini söyledi.

Hükümetin, Sarı Yelekliler'in taleplerine hızlı bir şekilde cevap verdiğini belirten Griveaux, Sarı Yelekliler'in de ülkenin farklı bölgelerinde protestoların sebep olduğu sorunlara ilişkin çözüm bulmak için yapılacak çalışmalara katılmalarını istedi.

Bu arada, Sarı Yelekliler'in dün ülkede 200 farklı noktada yaptıkları eylemlere, 2 bin 500 kişinin katıldığı belirtildi.

Fransız hükümetinden Sarı Yelekliler'e suçlama

SARI YELEKLİLER PROTESTOLARI

Fransa'da akaryakıt zamlarına ve ekonomik şartların kötüleşmesine tepki olarak 17 Kasım'da başlayan ancak daha sonra Cumhurbaşkanı Emanuel Macron yönetimine yönelik öfkeye ve isyana dönüşen Sarı Yelekliler'in eylemleri, ülkede son yılların en şiddetli protestosu haline geldi.

Fransız hükümetinden Sarı Yelekliler'e suçlama

Genellikle şehir merkezlerindeki yüksek kiralar nedeniyle kırsal bölgelere yerleşenlerden oluşan göstericiler, Macron ve yönetiminden ekonomik koşulların iyileştirilmesini talep ediyor.

Sarı yelekliler, bunun yanı sıra hayatlarını yakından ilgilendirecek konuların ve çıkacak yasaların referandum yoluyla halka sorulmasını istiyor.

Fransız hükümetinden Sarı Yelekliler'e suçlama

Adalet Bakanlığının verilerine göre, Sarı Yelekliler'in 17 Kasım-17 Aralık 2018'de ülke çapında düzenledikleri eylemler sırasında çıkan olaylarda 4 bin 570 kişi gözaltına alındı, 216 kişi tutuklandı.

Gösterilerde şimdiye kadar 10 kişi hayatını kaybetti, binden fazla kişi yaralandı.

Fransız hükümetinden Sarı Yelekliler'e suçlama

Günün önemli gelişmeleri VİDEO

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)