Fransız turist, drone uçurduğu için tutuklandı
ensonhaber.com

Tamamen kişisel kullanım için satın aldığınız bir drone'unuz varsa, havadan çekilmiş müthiş görüntüler yakalamak için onunla tatile çıkmak, bazen hiç de akıllıca olmuyor.

Myanmar'da tatilde olan bir Fransız turist, harika görüntüler elde etmek için drone kullandı. Ancak turistin hesaba katmadığı bir durum vardı: Myanmar yasaları.

drone

ÇOK GEÇMEDEN FARK EDİLDİ

27 yaşındaki Arthur Desclaux isimli turist, uçurduğu drone'un Parlamento binasına yakın olduğunun farkında değildi. Emniyet güçleri tarafından fark edilen drone, çok kısa bir süre sonra turistin tutuklanmasına neden oldu. Desclaux, çevrede izinsiz drone uçurmak da dahil olmak üzere çeşitli nedenlerden dolayı suçlandı.

drone

1 AY HAPİS CEZASI

Myanmar, diğer ülkelere kıyasla daha katı drone kurallarına sahip. Ülkede izinsiz drone uçurmanın yanı sıra devlet binalarının ve dini yerlerin etrafında herhangi bir hava aracı kullananlar, çeşitli cezalara çarptırılıyor. Bu kurallardan nasibini alan Fransız turist, 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

DRONE

FRANSIZ KONSOLOS: KÖTÜ NİYETİ YOKTU

Fransız konsolosluk yetkilisi Frederic Inza, duruşmadan önce gazetecilere verdiği demeçte, “Turistin, bunu yapmak için kötü bir niyeti yoktu.” dedi. Yetkili, Desclaux’un yanlış yaptığını itiraf ettiğini, ancak kuralları bilmediğini savundu. Duruşma sonunda açıklama yapan hâkim, suçlu olduğunu itiraf ettiği için Desclaux'a 1 ay gibi oldukça az bir ceza verdiklerini açıkladı.

drone

SEYAHAT ETMEDEN ÖNCE DİKKAT EDİN

Eğer sizin de bir drone'unuz varsa, farklı bir ülkede drone uçurmadan önce, o ülkenin drone yasalarını ayrıntılı bir şekilde incelemeniz gerekebilir. Aksi halde, izinsiz drone uçurmak suçundan çeşitli cezalarla karşı karşıya kalabilirsiniz.