Fuar İzmir'in açılış töreninde Vali gerginliği
DHA

İZMİR,

400 milyon liralık yatırımla tamamlanan Fuar İzmir'in açılış törenine İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın yerine Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can katıldı.

PROTESTO EDİLDİ

Vali Yardımcısı Can'ın konuşmasını yapmak üzere kürsüye yöneldiği sırada, dinleyiciler arasında protesto sesleri yükseldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu ayağa kalkarak, protestoya son verilmesini istedi. Kısa süren gerginlikten sonra Vali Yardımcısı Can konuşmasını yapmaya başladı.

Fuar İzmir'in açılış töreninde Vali gerginliği VİDEO

Fuar İzmir'in açılış töreninde Vali gerginliği

AZİZ KOCAOĞLU'NDAN PROTESTOYA TEPKİ

Vali Yardımcısı Can'dan sonra kürsüye gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, Fuar İzmir yatırımının, fuarcılık yatırımı için bir dönüm noktası olduğuna işaret etti.

Fuar İzmir'in açılış töreninde Vali gerginliği

Açılış töreninde konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi;

"İSTANBULLU NEFES ALMAK İÇİN NEREYE GİDER"

"İstanbullu nefes almak için nereye gider? Kadıköy’e gider Sarıyer’e gider, Bakırköy’e gider Beşiktaş’a gider. Neden? Buralarda sanat var, özgürlük var, insana saygı var. Raylı sistemi 11 kilometre olarak devraldım diyor, şimdi 130 kilometreye çıkardım diyor. Para geliyor mu Ankara’dan, hayır. Ankara’dan engel geliyor.

"YENİ BİR EGEMENLİK ANLAYIŞINI GETİRECEĞİZ"

Unutmayın Aziz Bey ile ilgili operasyon da yapıldı, 400 yılla yargılanıyor. İster 400 yıl ister 1400 yıl biz inandığımız doğrudan asla ve asla dönmeyiz, dönmeyeceğiz. Tek hedefimiz halka hizmet etmektir. Halka hesap vermenin siyasetin namusu olduğunu kabul ediyorsanız 7 Haziran geliyor, tercihiniz belli olmalı artık. Türkiye’nin yeniden dirilmesi lazım. Dört yıl için yetki istiyorum bütün Türkiye’den. Dört yıl içinde yeni özgür bir Türkiye olacaktır. Ayrımcılık yapan değil, birleştiren bir Türkiye olacaktır. Hiç kimsenin etnik kimliğiyle, yaşam tarzıyla, hiç kimsenin inancıyla ilgilenmeyen herkese saygı gösteren yeni bir egemenlik anlayışını getireceğiz. Bunun sözünü veriyorum size.

"İZMİR'DE SANAT"

İzmir’de sanattan söz ettim. İzmir fuarlar kenti ama aynı zamanda sanatın da odağıdır. Sanat bir toplumun yaşam kalitesini belirler. Eğer bir toplumu güçlü kılmak istiyorsanız sanata ve sanatçıya değer vereceksiniz. Görüşü ne olursa olsun sanatı ve sanatçıyı yücelteceksiniz.

"TÜRKİYE'DE DE BAŞARACAĞIZ"

İzmir, Muğla, Eskişehir bunları yapıyor. Size söz veriyoruz, daha çok şeyi yapacağız. İzmir’de başarıyoruz, diğer belediyelerimizde başarıyoruz. Sıra geldi Türkiye’ye, Türkiye’de de başaracağız."

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)