Fuat Uğur: İHD değil, PKK hakları derneği

fuat uğur

Fuat Uğur, bugünkü yazısında İHD'nin Kobani olayları için hazırladığı hak ihlalleri raporunda kullanılan dilin ve içeriğin, “Kandil’in Halkla İlişkiler Departmanı” tarafından hazırlandığı düşüncesine sevk ettiğine dikkat çekti.

Yazar, adı insan hakları olan bir derneğin, nesnel verilerle soğukkanlı ve mesafeli bir yazı diliyle hazırlaması gerekirken, vahşice katledilen onlarca kişinin neredeyse ecelleriyle öldüler demeye getirildiğini anlattı.

İşte Fuat Uğur'un yazısından bir kısım;

PKK'LILAR VE SOLCULARIN HAK İHLALLERİNE ODAKLANMIŞ BİR KURUM

"İHD daha çok PKK’lılar ve solculara yönelik insan hakkı ihlallerine odaklandılar. Yok muydu? Vardı tabii ama ya askerler, görevliler, “devlet işbirlikçisi” diye öldürdükleri köylüler, bombalarla katledilen masum insanlar, bebekler. Bu yüzden hep bir ayağı topal kaldı ve itibarlı bir kurum olamadı.

Kobani eyleminde kelepçeyle yolcunun kafasını yardılar İZLE

RAPORA GÖRE SOKAKLARI KAN GÖLÜNE ÇEVİREN HDP/PKK HAKLI

Umudumu çoktan kestiğim için açıkçası merak edip bakmamıştım PKK’nın 6-7 Ekim katliamı ve yağmasıyla ilgili İHD raporuna. Yıldıray Oğur önceki günkü yazısında bahsedince elime aldım ve baştan sona okudum. Dili ve içeriği, raporun “Kandil’in Halkla İlişkiler Departmanı” tarafından hazırlandığını düşündürtüyor. Algıları çarpıtmaya yönelik olarak “protestolar”ın “haklı sebeplerle” yapıldığı ispat edilmeye çalışılıyor. Her fırsatta devlet yetkililerine çakılırken, sokakları kan gölüne çeviren HDP ve PKK yöneticilerine bırakın eleştiri, serzeniş bile yok. Hani insan “dostça bir sitem”de bulunur değil mi? Ara ki bulasın.

VAHŞİCE ÖLDÜRÜLENLER ASLINDA ECELLERİYLE ÖLDÜYE GETİRDİLER

Rapora göre polis, “sivil faşist güçler” ve uydurulmuş olduğu açıkça belli olan “paramiliter ve Hizbulkontracı” gruplar insanları vuruyor ama PKK’lılar sadece masum gösterici. Başları taşlarla ezilen Yasin Börü, Hasan Gökçe ya da Ahmet Dakak gibi vahşice katledilen onlarca kişi için de neredeyse ecelleriyle öldüler demeye getirilmekte.

Türkiye'de Kobani eylemleri İZLE

İHD'NİN ASLINDA YAPMASI GEREKEN

Adı insan hakları olan bir derneğin, özellikle böyle bir olayda tüm mağdurlarla, emniyet yetkilileriyle, çok geniş yelpazeden tanıklarla, STK temsilcileriyle konuşması, bilgileri karşılaştırması, teyidlerini alması ve gerekli düzeltmeleri yaptıktan sonra raporunu bir tarafı temsil etmeden, nesnel verilerle soğukkanlı ve mesafeli bir yazı diliyle hazırlaması gerekmez miydi?

16 YAŞINDAKİ YASİN BÖRÜ'NÜN OTOPSİ RAPORU

Peki, o zaman ben tüm taraflılığı ve seviyesizliğinin yanı sıra yalapşap hazırlanan raporda yer verilmeyen bir bilgiyi paylaşayım; İHD raporuna göre karşıt görüşlü protestocular arasında çıkan çatışmada ölen Yasin Börü’yle ilgili otopsi raporunu:

Yasin Börü(16): “Baş ve yüz kısmının kafatası ve yüz kemiklerinin kırılmasına bağlı 'deforme' görünümünde olduğu görüldü. Vücutta yanık ve is bulaşıkları ile 15 adet kesici ve delici alet yarası tespit edildi. Bu yaralardan ikisinin ölümcül olduğu saptandı. Ölüm gerekçesi de Künt kafa travmasına bağlı beyin travması, beyin doku harabiyeti ile kesici alet yaralanmasına bağlı iç organ yaralanması ve iç kanama.”

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ