Fukuşima Nükleer Santrali'nin içinden ilk görüntüler
ensonhaber.com

fukusima

Japonya'da Mart 2011'de yaşanan yıkıcı depremde ağır hasar gören Fukuşima nükleer santralinin, okyanusa radyasyon sızdırdığı tespit edilmişti. Santraldeki radyasyon oranı ise normalin 70 kat üzerinde.

DEPREM SONRASI GÖRÜNTÜLENDİ

11 Mart 2011'de Japonya'nın kuzeydoğusunda yaşanan 9 büyüklüğündeki deprem ve tsunami ardından büyük hasar gören Fukuşima Nükleer Santralı, bir robot kamera tarafından görüntülendi. Santralın içinden ilk görüntüleri ulaştıran küçük robot kamera, yaklaşık üç saat sonra arızalandı.

Ancak bu süre içinde gönderdiği görüntülerden, santralın içindeki büyük hasarı görmek mümkün.

Fukuşima Nükleer Santrali'nin içinden ilk görüntüler VİDEO

3 SAAT DAYANABİLDİ

Japonya'da 2011'deki deprem ve tsunamide zarar görerek radyasyon yayan Fukuşima Daiichi nükleer güç santralinin reaktörüne kontrol için gönderilen bir robot, 3 saat dayanabildi. Santraldeki üç reaktörden, çekirdeği depremden sonra erimeye başlamış olana yerel saatle 11.20'de, 40 kişinin çalıştığı bir operasyonla, bir uzaktan kumandalı robot gönderildi. Robot, 14.10'dan itibaren fonksiyonlarını kaybetti.

Tokyo Electric Power Co. firmasının açıklamasına göre robot, yolunun üçte ikisini katetmiş durumdayken gönderilen sinyallere yanıt vermemeye başladı. Reaktöre pazartesi günü de başka bir robotun daha sokulması planlanıyordu. Bu işlemin iptal edilip edilmeyeceği henüz netlik kazanmadı.