Galatasaray Bursa'dan 3 puanla döndü

Spor Toto Süper Lig ilk haftasında Bursaspor deplasmanına konuk olan Galatasaray, ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-0 kazanmayı başarırken Fernando Muslera yine kalesinde devleşti.

Fenerbahçe ile oynanan Süper Kupa maçını kaybederek taraftarını üzen Galatasaray, Bursaspor deplasmanından Burak Yılmaz'ın 52. dakikada, oyuna sonradan giren Olcan Adın'ın 90. dakikada attığı golleriyle 2-0 galip ayrılmayı başardı.

BURAK GOLÜ EŞİNE HEDİYE ETTİ

Galatasaray'ın ilk golünü atan Burak Yılmaz topu formasının içine koyarak golü hamile eşine armağan etti.

Galatasaray Bursa'dan 3 puanla döndü

6 SEZON SONRA EVİNDE İLK YENİLGİ

Son 6 sezondur rakibine kendi sahasında boyun eğmeyen ve bu süreçte oynanan maçlarda rakibine karşı 4 galibiyet,2 beraberlikle ciddi bir üstünlük kuran Bursaspor,bu kez rakibine karşı 2-0 mağlup olarak seriyi bozdu.

Kaleci Fernando Muslera'nın net gol fırsatlarındaki başarılı kurtarışları sarı kırmızılı ekibe hayat verirken ilk yarıda etkisiz görünen Galatasaray'ın ikinci 45 dakikada daha etkili bir futbol sergildiği görüldü.

Galatasaray bu galibiyetle lige 3 puanla başlarken Bursaspor sahasında oynadığı ilk maçtan mağlubiyetle ayrılmış oldu. Galatasaray gelecek hafta kendi sahasında Eskişehirspor ile karşılaşırken Bursaspor deplasmanda Gençlerbirliği ile mücadele edecek.

GÜNEŞ'TEN YABANCI SÜRPRİZİ

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Galatasaray karşısına iki yabancı ile çıkması dikkat çekti. Fernandao ile Traore'yi sahaya süren Güneş, Belluschi, Holmen, Josue ve Civelli'yi yedek kulübeye çekmesi sporseverleri şaşırttı. Geçen sezonu Pilot Takım Yeşil Bursa AŞ'de geçiren 17 yaşındaki savunma oyuncusu Ertuğrul Ersoy'un 18 kişilik maç kadrosunda yer aldı. Güneş, diğer yabancılar Frey ile Taiwo'yu maç kadrosuna almadı. Bursaspor'da geçen sezondan cezalı olan Şamil ise kadroda yer almadı.

GALATASARAY'DA 3 DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe ile oynanan Süper Kupa karşılaşmasından sonra Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli üç değişikliğe gitti. Manisa'da sahaya sürdüğü Olcan Adın, Yasin ve Alex Telles'i yedek kulübesine çekerken, Bangna, Hakan Balta ve Yekta'yı ilk onbirde sahaya sürdü.

BURSA GOL İÇİN YÜKLENDİ...

Ev sahibi Bursaspor, ilk yarısını etkisiz geçirdiği maçın son anlarına doğru gol için rakip kaleye yüklendi. Mücadelenin 33. dakikasında sol kanatta topla buluşan Fernando Belluschi'nin ceza sahasına doğru yaptığı ortaya ön direkte bulunan Aziz Behich kafa vuruşunu yaptı. Ancak top kaleye paralel bir şekilde auta gitti.

BURAK BU HATAYI BEKLEMİYORDU!

İlk yarısı golsüz sona eren maçta iki ekip de etkili bir futbol sergileyemedi. Galatasaray, mücadelenin 45. dakikasında Burak Yılmaz'la gole çok yaklaştı. Yekta Kurtuluş'un sağ kanada doğru gönderdiği pasla hareketlenen Bruma ceza sahasına girmeden çaprazdan yaptığı kavisli ortaya Bursaspor savunması dokunamadı. Penaltı noktası üzerinde top bekleyen Burak Yılmaz da hamle yapamayınca top auta gitti.

Galatasaray Bursa'dan 3 puanla döndü

SEZONA GOLLE BAŞLADI

Galatasaray'ın golcü futbolcusu Burak Yılmaz, sezonun ilk maçında Bursaspor ağlarını sarsmayı başardı. Galatasaray savunması topu uzaklaştırmak isterken orta alanda topla buluşan Burak Yılmaz atağı başlattı. Bruma ceza sahasına girmeden ortasını yaparken ceza sahası içine hareket eden Burak Yılmaz topun gelişine düzgün bir vuruşla ağları sarsarak skoru 1-0 yaptı.

Öte yandan topu formasının içine koyan Burak, golü hamile eşine armağan etti.

MUSLERA YİNE DEVLEŞTİ!..

Galatasaray'ın başarılı file bekçisi Fernando Muslera, Bursaspor deplasmanında yaptığı kurtarışlarla takımına hayat verdi. Bursaspor takımında 74. dakikada sol kanattan topla buluşan Volkan Şen'in ceza sahasına ortasına Hakan Balta topu kafayla uzaklaştırdı. Ancak sağ kanatta topa sahip olan Şener ortasını yaparken ceza sahası içinde Fernandao rövaşatayla harika bir gole imza atmak istedi. Kaleci Fernando Muslera ise müthiş bir refleksle gole izin vermedi.

OLCAN'DAN HARİKA ASİST AMA...

Mücadelenin 78. dakikasında Felipe Melo'nun pasında topla buluşan Olcan Adın topu rakip kaleye sürdükten sonra ceza sahası içine girdi. Şut açısını bulan Olcan, savunmanın arasına ince bir pas göndererek Burak Yılmaz'ı topla buluşturdu. Kaleciyle karşı karşı kalan Burak Yılmaz'ın vuruşunu bu kez kaleci Harun Tekin kurtarmayı başardı.

OLCAN BU KEZ GOLÜ ATTI

Oyuna girdikten sonra Galatasaray'ın hücum organizasyonlarına hareket katan Olcan Adın, mücadelenin 90. dakikasında Galatasaray'ın ikinci golünü atmayı başardı. Veysel Sarı'nın sağ kanattan Bursaspor ceza sahası içine girdiği pozisyonda içeriye yerden ortasında Olcan Adın yaptığı dokunuşla topu ağlarla buluşturdu ve skoru 2-0 yaptı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele bu skorla sona erdi.

Karşılaşmanın ayrıntıları için tıklayınız...