Galatasaray Eskişehirspor maçının muhtemel 11'leri

Galatasaray Eskişehirspor maçının muhtemel 11'leri

Spor Toto Süper Lig'in 2. hafta maçında Galatasaray, evinde Eskişehirspor'u konuk edecek. Saat 20:00'de Türk Telekom Arena'da başlayacak olan mücadeleyi hakem Barış Şimşek yönetecek. Onun yardımcılıklarını ise Mehmet Metin ve Samet Çavuş yapacak.

HEDEF GALİBİYET

Spor Toto Süper Lig'de cumartesi Eskişehirspor'u konuk edecek Galatasaray, sahadan galibiyetle ayrılmanın hesaplarını yapıyor. Sezona dördüncü yıldız hedefiyle başlayan ve ilk maçında deplasmanda Bursaspor'u 2-0 yenen sarı-kırmızılı takım, Eskişehirspor engelini de 3 puanla aşarak, yoluna kayıpsız şekilde devam etmek istiyor.

TT ARENA DEPLASMAN OLDU

Galatasaray'ın seyircisiz oynama cezası nedeniyle sarı-kırmızılı taraftarların izleyemeyeceği maçta, konuk Eskişehirsporlu taraftarlar kendilerine ayrılan bölümden takımlarını destekleyecek. Türkiye Futbol Federasyonu'nun Futbol Disiplin Talimatı'nda yaptığı değişikliği sonrasında Türkiye'de ilk kez, seyircisiz oynama cezası verilen bir karşılaşmada rakip takım taraftarları tribüne alınacak. Futbol Disiplin Talimatı'na göre, elektronik biletin uygulandığı karşılaşmada, Galatasaray'a verilen ceza sonrasında alınan kartlar hariç, diğer misafir takım kartlarına bilet satışı yapılacak.

MELO YERİNE YEKTA

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a hakareti nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 2 maç ceza verdiği Felipe Melo, Eskişehirspor'a karşı forma giyemeyecek. Sarı-kırmızılı takımda ayrıca, A Milli Takım kampında sağ baldırından sakatlık geçiren Semih Kaya'nın tedavisine devam ediliyor. Felipe Melo yerine Yekta Kurtuluş'un forma giymesi beklenirken, stoperde de Hakan Balta'nın oynaması muhtemel.

MUHTEMEL 11'LER

GALATASARAY

Muslera

Veysel

Chedjou

Hakan Balta

Telles

Selçuk

Yekta

Olcan

Sneijder

Pandev

Burak

ESKİŞEHİRSPOR

Boffin

Sezgin

Ergün Teber

Berkay

Birol

Lawal

Erkan

Erman

Hürriyet

Mirkan

Mori

STAT: TT Arena

YAYIN: Lig TV

HAKEM: Barış Şimşek

SAAT: 20.00

YENİ TRANSFERLER SAHAYA

Galatasaray'ın transfer döneminin son gününde renklerine kattığı Tarık Çamdal, Goran Pandev ve Blerim Dzemaili, görev verilmesi durumunda Eskişehirspor karşısında bir ilki yaşayacak. Teknik direktör Cesare Prandelli'nin oynatması durumunda bu oyuncular kariyerlerinde ilk kez Galatasaray forması giyecek. Bu arada karşılaşmanın Tarık Çamdal için farklı bir anlamı daha olacak. Genç futbolcu, sahaya çıkması durumunda, geçen sezon formasını giydiği Eskişehirspor'a karşı ilk kez mücadele edecek.

118 GÜN SONRA İSTANBUL'DA

Galatasaray, 118 gün sonra Türk Telekom Arena'da karşılaşmaya çıkacak. Sarı-kırmızılı takım, sahasında en son Spor Toto Süper Lig'de geçen sezonun 34. haftasında, 17 Mayıs Cumartesi günü Kayseri Erciyesspor ile karşı karşıya gelmişti.

ES-ES 8 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Eskişehirspor, Süper Lig'de Galatasaray ile yaptığı son 8 maçı da kazanamadı. Rakibi karşısında ligdeki son galibiyetini 2008-2009 sezonunun ikinci yarısında kendi evinde 2-1'lik sonuçla alan kırmızı-siyahlı ekip, daha sonraki 4 sezonda 3 puana ulaşamadı. İki ekip arasında ligdeki son 8 maçın 4'ünü Galatasaray kazandı, 4'ü berabere sonuçlandı. Öte yandan Galatasaray ile Eskişehirspor arasında ligde yapılan son 5 maçtan 4'ü berabere sonuçlandı.